Hudo neurje s točo na širšem Ptujskem

neurje, toča, ptuj, gasilci

Veter odkrival strehe, podiral drevesa

Večino države so v torek popoldne zajele nevihte. Gasilci so imeli veliko dela zaradi podrtih dreves, odkritih streh in zaletih kleti. Na Ptuju in v okolici, pa tudi v občini Starše je padala toča, ki je ponekod povsem razdejala vrtove, vinograde in sadovnjake, marsikje so uničene tudi poljščine.

Veter na Ptujskem je bil tako močan, da je odkrival strehe, podiral drevesa, ki so padala tudi na parkirane avtomobile, z nekaj stavb je odneslo večje dele strešnih kriti, sunki vetra so prevračali tudi cvetlična korita. Nekatere mestne ulice in pomembnejše cestne povezave na Ptuju so bile kar nekaj časa zaprte in ovirane za nemotene promet.

Gasilci so posredovali na območju Območne gasilske zveze Ptuj, v občinskih poveljstvih Ptuj, Markovci, Hajdina. V Slovenji vasi je na avtomobil podrlo reklamne panoje ter zalilo enega od stanovanjskih objektov, gasilci gasilskih društev Slovenja vas in Hajdoše so pomagali pri prekiriuvanju ostrešij (od tam je tudi nekaj fotografij), več dreves je podrlo tudi v Hlaponcih v občini Juršinci, so sporočili iz uprave za zaščito in reševanje. Prebivalcem na Ptujskem so takoj na pomoč pohiteli gasilci, ki so jim pomagali tudi pri črpanju vode iz kletnih in pritličnih prostorov hiš ter pri prekrivanju strah. Na terenu škodo po neurju odstranjujejo tudi danes.

TM, foto: TM, splet