Hojs v Gabrniku: “Aktualna vlada je teater absurda”

V Gabrniku, v občini Juršinci so se to soboto, 10. 9. srečali podporniki SDS slovenjegoriških občin. Srečanja so se udeležili številni vidni predstavniki stranke, med njimi nekdanji minister za notranje zadeve in podpredsednik stranke SDS, Aleš Hojs in poslanca v DZ RS Jožef Lenart in Franc Breznik.

 

Aleš Hojs je ob stotih dneh vlade poudaril, da je vlada teater absurda. Izpostavil je aktualno draginjo in energetsko krizo, za katero ocenjuje, da ni upravičena in da nesorazmerna cena energije žene inflacijo. Ob tem je izpostavil, da je podražitev energije neutemeljena: premog ima isto kalorično vrednost kot prej, ob čemer rudarji nimajo višjih plač, jedrska energija se prav tako ni podražila. Formulo Evropske Unije, ki omogoča to draginjo bi bilo nujno spremeniti, a Evropska komisija ni storila nič v smeri normalizacije cen energije.

Hojs se je dotaknil tudi neobjektivnega medijskega prostora, v katerem so ob prihodu nove vlade praktično izginile »neprijetne teme, vprašanja in kritike«. Ena teh tem je Covid, ki je kljub novemu sevu in povečanju okužb, praktično izginil iz medijskega prostora.

Na koncu je poudaril pomen zakonodajnih referendumov proti ukinjanju dolgotrajne oskrbe, proti politizaciji nacionalne televizije in proti dodatnemu širjenju državnega aparata in posledično dodatne birokratizacije. Opozoril je tudi na pomembnost zmage na prihajajočih lokalnih volitvah, kjer ima stranka veliko kompetentnih kandidatov.

Zbrane je nagovoril tudi lokalni poslanec DZ Jožef Lenart, ki je povedal, da je vredno vztrajati in se truditi, zato da bomo v Sloveniji tudi vnaprej ohranjali način življenja, kot ga poznamo. Poudaril je, da se naglo bližajo lokalne volitve in da je cilj stranke zmaga in povečanje števila županov ter svetnikov Slovenske demokratske stranke, tudi v teh krajih. Izrazil je podporo vsem kandidatkam in kandidatom za župane ter svetnike, ki so bili na srečanju prisotni. »Kjer je volja, tam je pot«, je poudaril poslanec.

Zbrane je nagovoril tudi poslanec DZ, Franc Breznik, ki je izpostavil, da ima stranka SDS korenine med ljudmi. Stranke novih obrazov je primerjal z rezanim cvetjem, ki bujno cveti nekaj dni, medtem ko ima roža s koreninami (primerjava s SDS) sicer manj cvetov, vendar cveti in se razvija neprestano.

 

Breznik ocenjuje, da lahko kandidati na lokalnih volitvah ponosno stopijo pod zastavo SDS, saj je slednja kar trikrat uspešno vodila vlado. Povedal je, da je prejšnja vlada zagnala 8 milijardni ciklus državnih projektov, ki imajo sedaj multiplikativni učinek, ki drži gospodarstvo nad vodo. Svoj nagovor zaključi z mislijo Jožeta Pučnika, da »moramo ostati ponosni in pogumni«.

 

Zbrane je nagovorila tudi Vesna Krampelj, kandidatka za županjo v občini Juršinci. Povedala je, da je ponosna, da kandidira kot kandidatka SDS. Verjame, da je njena kandidatura začetek novega vetra v občini. Izpostavi, da jo občani poznajo in da jim v svojem dvanajstletnem mandatu kot občinska svetnica ni dajala lažnih upov.  Verjame, da ji občani zaupajo in se veseli novih izzivov.

Kot kaže bo SDS imel v številnih občinah izzivalce za županska mesta. Kot je znano se za nov mandat ne bosta potegovala župana občin Juršince in Destrnik.

V nadaljevanju objavljamo še nekaj fotoutrinkov srečanja: