Grozljivo stanje! Umrlo 23 oseb!

Naj ostane v teh dneh doma kdor le more. Foto: Pixabay

Včeraj je bilo ob opravljenih 6368 testih potrjenih 1798 okužb. Število okužb je manjše, a bolj pomembno je, da je delež pozitivnih testov nekoliko nižji kot pretekle dni, nižji je za več kot 6 %, saj je znašal 28 %.

Bolnišnično oskrbo od včeraj potrebujejo 703 osebe obolele za COVID-19. Iz bolnišnic je bilo sicer odpuščenih kar 40 oseb, a se je število bolnikov kljub temu ponovno močno povečalo – včeraj je oskrbo potrebovalo 43 oseb manj.

Na intenzivni negi se zdravi že 122 oseb, kar je 13 več kot dan prej. 23 oseb je žal umrlo.

Cepivo na voljo šele spomladi!

COVID-19 je nova bolezen, je težka bolezen, je zahtevna bolezen, ki terja od vseh nas solidarnost, ki jo bomo najlažje in najbolj prepričljivo manifestirali s tem, da ne bomo zboleli.

Ali vam je všeč novica? Všečkajte FB stran:

Jelko Kacin je na današnji novinarski konferenci izjavil, da bo cepivo najverjetneje na voljo šele spomladi. Do takrat pa še naprej velja, da je edini učinkovit način preprečevanja okužbe striktno upoštevanje samozaščitnih ukrepov – maske, redno umivanje rok in razkuževanje rok, držanje medsebojne razdalje.

Počitnice so podaljšane!

V osnovnih šolah se s posebnim sklepom ministrice podaljšajo jesenske počitnice za en teden, torej do 8. 11. 2020. Enako velja za glasbene šole.

Vrtci lahko na podlagi odločitve župana v zmanjšanem obsegu zagotavljajo nujno varstvo za otroke, katerih starši so zaposleni in varstva ne morejo zagotoviti na drug način.

Ali vam je všeč novica? Všečkajte FB stran:

Podaljšanje počitnic za teden dni za osnovnošolce še ne pomeni, da bo podaljšano tudi šolsko leto. Ministrica za šolstvo, dr. Simona Kustec pravi, da bomo uspeli ta teden nadoknaditi znotraj trajanja šolskega leta.

Odprti ostajajo zavodi za delo z otroki s čustvenimi in vedenjskimi motnjami ter za izjeme, ki so veljale že v tem tednu tudi za dijaške in študentske domove.

Višje strokovne šole ter visokošolski zavodi izvajajo izobraževalni proces na daljavo, po usmeritvah, ki so jih sprejeli sami.

V srednjih šolah, torej v nižjem poklicnem izobraževanjum v srednjem poklicnem izobraževanju, v srednjem strokovnem izobraževanju in v gimnazijah na podlagi sklepa ministrice poteka pouk na daljavo.

Želite biti redno obveščeni o novostih v vaši občini? Všečkajte FB stran:

MR