Gradnja AC

Pogled na gradišče avtocestnega odseka Draženci – Gruškovje še pred koncem minulega leta. Foto: Rado Škrjanec

Po novozgrajeni avtocesti dvosmerno na sedmih kilometrih

Še konec minulega leta je Dars poročal, da izgradnja odseka podravske avtoceste A4 med Draženci in Gruškovjem poteka skladno z načrtom. Nekaj težav sta v januarju sicer gradbincem povzročila sneg in nizke temperature, sicer pa je še pred koncem minulega leta promet stekel po polovici novozgrajene avtoceste dvosmerno v razdalji nekaj več kot sedem kilometrov vse do Podlehnika. Promet bo tako urejen tudi v letošnji poletni turistični sezoni.

Pogled na gradišče avtocestnega odseka Draženci – Gruškovje še pred koncem minulega leta.
Foto: Rado Škrjanec

Graditev manjkajočih 13 kilometrov podravske avtoceste, ki jo iz Kohezijskega sklada sofinancira Evropska unija, je s pripravljalnimi deli stekla sredi poletja 2015. Lanska turistična sezona je bila prva, ko je promet potekal ob gradbišču bodoče avtoceste, kar pa je deloma vplivalo tudi na promet na vzporedni cesti. Potem ko je bila 17. novembra lani prebita prva cev predora Log, je izvajalec drugo cev prebila teden dni pozneje, 24. novembra.
Celotna vrednost projekta, ocenjena na podlagi potrjenega investicijskega programa, znaša 251,31 mio EUR (skupaj z DDV in stroški financiranja). Avtocestni odsek med Draženci in Gruškovjem pa naj bi v celoti predali prometu predvidoma proti koncu leta 2018.

TM, Vir: Dars