Gasilci iz Spodnjega Podravja so imeli v včerajšnjem dnevu veliko dela. Pomagali in posredovali so v petih primerih.

 

Včeraj ob 20:41 je v Vegovi ulici v Njivercah, občina Kidričevo, sredi travnika gorelo drevo. Posredovali so gasilci PGD Talum, ki so na kraju dogodka ugotovili, da gre za nadzorovano kurjenje.

 

Ob 17:47 je na Ptujski cesti v Ormožu meteorna voda zalila kletne prostore stanovanjske hiše. Gasilci PGD Ormož so izčrpali okrog pet kubičnih metrov vode.

 

Uro pred tem, 16:43, je prav tako meteorna voda zalila kletne prostore. Tokrat v kleti doma upokojencev. Gasilci PGD Ormož so iz dveh objektov prečrpali tri kubične metre vode ter pomagali osebju pri čiščenju le teh.

 

Ob 16.58 je v Ormožu ne cesto padlo drevo in oviralo promet. Gasilci PGD Hardek so drevo razžagali in odstranili ter počistili cestišče.

 

Ob 0.12 so v Mladinski ulici, občina Središče ob Dravi gasilci PGD Središče ob Dravi nudili pomoč reševalcem NMP Ormož pri prenosu obolele osebe v reševalno vozilo.

 

V torek ob 12.41 so v Dražencih, občina Hajdina, gasilci PGD Draženci pomagali lovcu pri reševanju srninega mladiča. S pomočjo lestve so mladiča nepoškodovanega rešili iz jaška v katerega je padel.

 

Vir: 112Ptuj (Facebook)

Želite biti redno obveščeni o novostih v vaši občini? Všečkajte FB stran:

MR