Franc Breznik kot kandidat SDS za Evropski parlament: Jasni cilji in konkretni predlogi za svetlejšo prihodnost Evrope

V senci trenutnih izzivov, s katerimi se sooča Slovenija pod vodstvom Roberta Goloba, poslanec SDS Franc Breznik izpostavlja pomen in potrebo po strateškem delovanju Evropske unije ter varovanju nacionalnih identitet in vrednot, ki so temelj slovenske državnosti.

 

“Vstop Slovenije v Evropsko unijo pred 20 leti ni bil le korak k gospodarskim priložnostim, temveč tudi k ponovni vzpostavitvi temeljnih vrednot, ki smo jih v preteklosti pogrešali,” poudarja Breznik.

Breznik, ki je tudi predsednik odbora za zadeve Evropske unije, opozarja na številne zamujene priložnosti, ki bi lahko Sloveniji omogočile boljši izkoristek evropskih integracij.

“Slovenija mora postati bolj proaktivna in vizionarska v svojem pristopu k Evropski uniji, kajti EU ni le naša širša domovina, ampak tudi prostor, kjer se lahko naše nacionalne vrednote in identiteta krepijo in razvijajo,” pravi Breznik.

Ob 20. obletnici članstva v EU Breznik izraža prepričanje, da je čas za nov korak naprej:

“Evropska unija mora postati bolj strateška, dolgoročna in usmerjena v doseganje ciljev, ki so si jih zadali njeni ustanovitelji. To je Evropa, ki je svobodna, celovita in v miru sama s seboj in s svojo soseščino.”

V luči trenutnih političnih razmer v Sloveniji Breznik izraža zaskrbljenost zaradi smeri, ki jo vlada Roberta Goloba zavzema.

“Napačne politike trenutne vlade ne samo da zavirajo naš napredek, ampak tudi postavljajo pod vprašaj same temelje naše suverenosti in neodvisnosti,” opozarja Breznik in dodaja, da je SDS pripravljena ponuditi rešitve, ki bodo Slovenijo popeljale nazaj na pravo pot.

Breznik svoje izjave zaključi z izrazom upanja za prihodnost:

“Verjamem, da lahko skupaj ustvarimo boljšo prihodnost za Slovenijo in Evropo. Potrebujemo strateške, premišljene odločitve, ki bodo ščitile naše državljane in omogočile blaginjo za vse.”

MR