Evropski teden mobilnosti po ptujsko

ptuj, evropski_teden_mobilnosti, talum, slavko_krajnc, rene_glavnik

Številni zanimivi dogodki, v torek tudi v živo na šolskih poteh

Tudi Ptuj se med 16. in 22. septembrom vključuje v Evropski teden mobilnosti in v mestu se je v minulih dneh zvrstilo že kar nekaj tematskih dogodkov, nekateri pa so zaradi dežja tudi prestavljeni. V Mestni hiši na Ptuju so danes pripravili prav poseben sprejem, ki sodi v sklop aktualnih dogodkov v tednu mobilnosti.

Slavko Krajnc, vodja rekreativnih kolesarjev podjetja Talum, je bil danes na Ptuju deležen posebne zahvale. Foto: Langerholc

Župan MO Ptuj Miran Senčar se je na sprejemu zahvalil Slavku Krajncu, vodji rekreativnih kolesarjev podjetja Talum, ki ima veliko zaslug, da se na Poli maratonu vsako leto zbere preko 700 Talumovih kolesarjev. Vse to Krajncu, sicer tudi velikemu ljubitelju kolesarstva, uspeva ob podpori vodstva podjetja. Ptujski župan je nagrajencu v znak zahvale za promocijo Ptuja in okolice podelil pokal v obliki kolesarja. Posebne županove zahvale pa je bil deležen še Rene Glavnik, dolgoletni direktor Kolesarskega kluba Perutnina Ptuj in starosta ptujskega kolesarstva, ki se letos tudi poslavlja s tega položaja.

Torek bo izobraževalni dan za ptujske četrtošolce

Fotografija je simbolična. Foto: TM

V sklopu Evropskega tedna mobilnosti Združenje šoferjev in avtomehanikov Ptuj v sodelovanju s Svetom za preventivo in vzgojo v cestnem prometu MO Ptuj, Policijsko postajo Ptuj, Medobčinskim redarstvom, šolo vožnje Prednost organizira v torek, 19. septembra, med 9. in 13. uro izobraževanje učencev 4. razreda osnovnih šol z območja MO Ptuj. Izobraževanje bo potekalo v športni dvorani Mladika in prostorih ZŠAM, Mejna cesta 1 na Ptuju.

Predavanje o pešcih in kolesarjih v prometu

Uniformirani člani ZŠAM bodo učence popeljali po mestnih ulicah ter jih podučili in seznanili s prometnimi pravili pešcev ter kolesarjev. V prostorih ZŠAM bo predavanje za učence o pešcih in kolesarjih v prometu, na prireditvenem prostoru pred zgradbo ZŠAM pa bodo policisti, medobčinski redarji in učitelji šole vožnje predstavili svojo opremo in odgovarjali na vprašanja učencev in učiteljev. Skratka, zanimivo bo in hkrati tudi poučno, vse pa s posebnim namenom, da bi bilo predvsem za najmlajše udeležence v prometu varno.
TM, MO Ptuj