Epidemiološka slika v državi

V sredo smo v Sloveniji opravili 2848 testov, 122 jih je bilo pozitivnih, kar so dobri štirje odstotki je podatke predstavila namestnica predstojnika Centra za nalezljive bolezni Čakš Jager. V bolnišnicah se zdravi 63 bolnikov s covidom-19, 13 jih potrebuje intenzivno zdravljenje. V sredo sta umrla dva bolnika, oba iz domov starejših občanov (Maribor in Rogaška Slatina). 24 novih okužb so odkrili v Ljubljani, 8 pa v občinah Maribor, Domžale in Črna na Koroškem. Dodala je tudi, da so zasebni dogodki še vedno najpogostejši vir okužb.

Epidemiološka slika v preteklem tednu

Največ primerov #COVID19 v preteklem tednu je bilo v Osrednjeslovenski regiji, Podravski in Savinjski regiji. Največji delež okužb predstavljajo okužbe iz lokalnih virov.

V Sloveniji smo prejšnji teden opravili kar 18.339 testiranj (povprečno 2.620 na dan). Epidemiološko stanje je resno, zato je pomembno, da z velikim številom testov čim hitreje odkrivamo nova žarišča.Jesenski val okužb je prišel prej kot smo pričakovali. V Evropi prejšnji teden zabeleženih več primerov novih okužb (več kot 300.000) kot spomladi. Skupaj je bilo v Evropi zabeleženih že skoraj 4,9 milijonov primerov okužb, umrlo je 226.000 oseb.

Želite biti redno obveščeni o novostih v vaši občini? Všečkajte FB stran:

MR