Družina Vasle do nove hiše

Torek je bil za družino Vasle iz Viničke vasi pri Lenartu v Slovenskih goricah poseben dan. Na torkovi slovestnosti jim je direktor podjetja Pergola Vidko Švajger predal ključe nove hiše. Otvoritvi so prisestvovali tudi župan mag. Janez Kramberger in predsednica Krajevne skupnost Lenart Petra Krepek Cafnik, ki je bila tudi vodja projekta.

 

V odmevni dobrodelni akciji so zbrali neverjetnih 54.761,29€, od tega je bilo 52.061,29€ namenjenih družini Vasle. Preostanek sredstev v višini 2.700€ so ob tej priložnosti predali predsedniku Društva paraplegikov Podravja gospodu Borisu Klepu.

Gospod Vasle je prišel na občino s prošnjo, da bi mu zamenjali dotrajano streho na 200 let stari hiši. Hitro so ugotovili, da nove strehe nimaš kam varno postavit. Zato so se na občini odločili, da bodo pripravili dokumentacijo za rušitev in novo gradbeno dovoljenje. Za tem se je pričela akcija zbiranja finančnih sredstev. Nekaj so prispevali iz proračuna, ostalo so pa podarili dobri ljudje.

“Energetsko sodobno grajena hiša je stala dobrih 52 tisoč evrov z vključenimi vsemi popusti, ostalo od zbranih 54.761,29 € pa so donirali Društvu paraplegikov Podravja,” je povedal župan Občine Lenart mag. Janez Kramberger

Vsem dobrim ljudem se iz srca zahvaljuje Maksimiljan Vasle, lastnik nove hiše, ki še dodaja, da ga je ob pogledu na podiranje stare hiše zaskrbelo, zdaj pa bodo s pomočjo ljudi zaživeli v varnem domu.

“Včeraj je bil občutek takšen, kot da bi bili pri komu na obisku, čez čas smo se navadli, zdaj pa končno spimo brez skrbi in strahu, da bi nam kaj padlo na glavo,” je povedal srečen lastnik nove hiše Maksimiljan Vasle.

Želite biti redno obveščeni o novostih v vaši občini? Všečkajte FB stran:

MR