Drugi krog županskih volitev v Ormožu

Ormožu bodo župana izvolili v drugem krogu lokalnih volitev v nedeljo, 2.decembra, ko se bodo volivci odločali med dolgoletnim županom Alojzom Sokom in Danijelom Vrbnjakom, občinskim svetnikom z veliko izkušnjami v gospodarstvu.

Občina Ormož; foto: arhiv občina Ormož
5939 volivcev (57,23%) od 10.377 volilnih upravičencev se je v občini Ormož udeležilo prvega kroga lokalnih volitev. Aktualnemu županu Alojzu Soku so volivci namenili 29,17% glasov, Danijelu Vrbnjaku pa 22,69. To nedeljo, 2. decembra bo torej hud boj za županski stolček v Ormožu.
Alojz Sok
Danijel Vrbnjak

 

 

 

 

 

 

 

 

Ustvariti okolje za razvoj gospodarstva

Danijel Vrbnjak je bil po prvem krogu volitev zelo zadovoljen, saj verjame, da je s svojo ekipo stopil na pot, na kateri bodo skupaj gradili uspešno zgodbo občine Ormož in vseh njenih naselij. Želijo si razvoja gospodarstva, turizma, kmetijstva, je povedal Vrbnjak, želi gledati, kako mladi ustvarjajo v občini, kako gradijo, želi videti turiste, ki občudujejo lepote Prlekije in pestro turistično ponudbo. Želi tudi videti, kako se bo Ormož prebudil in kako se bodo vse generacije občank in občanov družile in zadovoljno živele. Skratka kandidat za župana Vrbnjak si želi sprememb in vse to verjame, da lahko uspe, če bodo v občini sodelovali in se povezovali. Kjer je volja, je tudi pot, je njegovo predvolilno geslo.

Nocoj ob 19. uri v Ormožu okrogla miza na temo gospodarstva

V ospredje pa Danijel Vrbnjak postavlja razvoj gospodarstva v občini Ormož in prav na to temo pripravlja nocoj ob 19. uri okroglo mizo v dvorani Doma društev, Ljutomerska cesta 30. Poglede in ideje na razvoj gospodarstva bodo predstavili v družbi Alojza Kovšca, predsednika Državnega sveta. Želijo prisluhniti ljudem, ki imajo ideje na kakšen način to ustvariti. Ne bodo pa se dotaknili samo gospodarske cone in njenega razvoja, ampak bo debata tekla tudi o razvoju malega gospodarstva in vključevanju tistih s podjetniškimi idejami.

Danijel Vrbnjak (v sredini) v družbi predsednika Državnega sveta Alojza Kovšca in državnega svetnika Branka Šumenjaka ob nedavnem obisku v Ormožu; foto: arhiv Vrbnjak

Drugačen pogled na razvoj

»Občina Ormož potrebuje drugačen pogled na razvoj. Ormož potrebuje človeka, ki bo znal prisluhniti ljudem, jih bo znal povezati in bo skupaj z njimi krojil prihodnost. Spremembe so nujne in uresničljive. Kar sem poudarjal skozi svojo kampanjo, bom zagovarjal tudi naprej – želim si sprememb. Upam, da bodo spremembam naklonjeni tudi vsi tisti, ki so jih skupaj z mano v svojih predvolilnih programih predstavljali. Želim, da Ormož postane kraj na katerega bomo ponosni,« je še povedal županski kandidat Danijel Vrbnjak.
Foto: arhiv Vrbnjak