Do 20. januarja podaljšan ogled razstave v Galeriji mesta Ptuj

Mednarodna skupinska razstava FOKUS v Galeriji mesta Ptuj je posvečena osemdesetletnici mojstra fotografije in častnega občana mesta Ptuj Stojana Kerblerja. Zasnovana je kot hommage velikemu fotografu.

Pogled v Galerijo mesta Ptuj; foto: arhiv Ptuj Info
Trideset umetnikov se je odzvalo pozivu avtorja razstave, Dušana Fišerja, naj se na sebi lasten način poklonijo izjemnemu ustvarjalcu. Zaradi velikega zanimanja je razstava podaljšana do 20. januarja 2019. V četrtek, 10. januarja, ob 17. uri obiskovalce po mednarodni skupinski razstavi Fokus vodila dr. Marjeta Ciglenečki.

Razstava v Galeriji mesta Ptuj je poklon Stojanu Kerblerju, njegovi umetnosti in osebnosti. Po besedah kuratora razstave Dušana Fišerja je vsak umetnik na svojstven način pristopil k izzivu, pred katerega je bil postavljen s povabilom k sodelovanju.

Foto: arhiv Ptuj Info

Na razstavi sodeluje 30 umetnikov iz Slovenije, Italije, Makedonije, Srbije in Avstrije, sicer umetniki: Albin Bezjak, Tjaša Tia Chus, Herman Čater, Elio Ciol, Andreja Džakušič, Dušan Fišer, Jernej Forbici, Metod Frlic, Marija Gajić Cvijetićanin, Boris Gaberščik, Jasna Hribernik, Sinisha Kasawelski, Jurij Kalan, Stojan Kerbler, Dušan Kirbiš, Aleksij Kobal, Anka Krašna, Gani Llalloshi, Branko Lenart, Keiko Miyazaki, Igor Molin, Luca Piovaccari, Tihomir Pinter, Tomaž Plavec, Boštjan Pucelj, Bojan Radovič, Oto Rimele, Roman Uranjek, Tanja Verlak, Marika Vicari.

Do 13. januarja v Moderni galeriji v Ljubljani na ogled pregledna razstava fotografij Stojana Kerblerja

Sicer pa so bila fotografska dela Stojana Kerblerja konec leta na ogled še v ptujski Miheličevi galeriji, še posebej odmevna pa je konec lanskega oktobra odprta razstava v Moderni galeriji v Ljubljani, ki razgrinja Kerblerjevo ustvarjalnost od 1959 do leta 2014 pod naslovom Retrospektiva. Razstava bo v Moderni galeriji na ogled še do 13. januarja letos.
Foto: Ptuj Info