DEM priklicale današnjo zaporo ceste preko jezu Markovci

V Dravskih elektrarnah Maribor so minuli teden napovedali dve zapori ceste preko Ptujskega jezera v Markovcih. Prva zapora je bila prejšnji četrtek, za danes načrtovana zapora pa odpade.

Foto: DEM

Izvajalec del na jezu (družba RGP) je v okviru rekonstrukcije in prizidave cestišča preko jezu v Markovcih prejšnji teden cesto za dve uri zaprl za ves promet, kar je bilo nujno zaradi montaže odrov na prvem pretočnem stebru. Za danes, 1. marca, pa je bila nekajurna zapora predvidena zaradi dviga vodnega opaža z vtodvigalom in prestavitve 30 vtočnih igel na novo lokacijo.
Včeraj so v Dravskih elektrarnah Maribor (DEM) preklicali za danes predvideno zaporo ceste preko jezu v Markovcih. Kot so sporočili iz DEM, so to storili zaradi slabega oziroma neugodnega vremena za delo. Sicer pa gradnja novega mostu čez jez Ptujskega jezera poteka od lanskega novembra, vsa dela pa naj bi bila končana do konca letošnjega leta. Sedanji most čez zapornice Ptujskega jezera je bil namreč zgrajen pred več kot 40 leti, v DEM pa so se za rekonstrukcijo ceste odločili, ker načrtujejo obsežno gradbeno sanacijo jezu.
TM, Vir in foto: DEM