Dela na ptujski mestni tržnici že potekajo

Zgodba o prenovi mestne tržnice se po vseh zapletih premika naprej. Mestna občina Ptuj je z izbranim podjetjem KPL, ki bo dela izvajalo z družbo Makro 5 gradnje, avgusta podpisala gradbeno pogodbo, dve leti po izboru idejne rešitve pa so se dela v minulem tednu vendarle pričela.

Ptujska tržnica v fazi prenove; foto: TM
S projektom ureditve mestne tržnice se nadaljuje temeljita prenova starega mestnega jedra, ki Ptuju prinaša nov urban in večnamenski prostor, so v ptujski občini poudarili ob podpisu pogodbe. Tržnica naj bi bila po temeljiti prenovi privlačna za prebivalce in obiskovalce mesta.

Vrednost prenove je ocenjena na nekaj manj kot 5 milijonov evrov

Dela na tržnici že potekajo, prenova končana v sedmih mesecih. Foto: TM

Večji del denarja za obnovo tržnice bo Mestna občina Ptuj črpala iz evropskih razvojnih sredstev, projekt prenove mestne tržnice pa je vreden 4.818.860,18 evrov. Ptujska mestna tržnica bo v sedmih mesecih zaživela v povsem prenovljeni podobi.

Tabla pred gradbiščem stoji že lep čas in prikazuje novo podobo mestne tržnice po temeljiti prenovi, ki je bila prvotno predvidena do avgusta letos. Foto: TM

“S tem projektom urejamo celoten del mesta, tudi vse ulice okoli tržnice. Na eni strani dobivamo en lepši, bolj funkcionalen tržni prostor s pokritimi stojnicami, ob tem je novost prodajalna domačih izdelkov,” je o prenovi tržnice ob podpisu gradbene pogodbe povedal ptujski župan Miran Senčar.
Foto: TM