Dejan Zavec se podaja v politiko

Boksar Dejan Zavec

Nam vsem poznan svetovni boksarski prvak iz okolice Ptuja, Dejan Zavec, se podaja v politiko. Zakaj in kakšen je njegov program? Na to vprašanje in še veliko več je odgovoril v intervjuju za Ekipo24.

 

Kako se je Dejan Zavec znašel v politiki?

Kot je povedal za Ekipo24, se je zgodilo povsem naključno. Zgodilo se mu je preprosto ob spremljanju dogajanja v naši državi, pri informiranju o dogodkih in ljudeh, ki oblikujejo naš vsakdan. Kot povsem običajnega spremljevalca ga je vse boj srkalo v sfero, v kateri določenih stvari ni mogel razumeti in se z marsičim nisem mogel strinjati. Kaj se dogaja? Kaj je z nami? Kaj je z našo družbo? In zakaj smo pri tem tiho, zakaj ne spregovorimo, zakaj se ne angažiramo? Strašno ga je motil razkroj kulture dialoga in svoboščin, in bolj ko se je o tem pogovarjal z ljudmi, bolj je spoznaval, da ni edini oziroma da je pojav moteč mnogim. In kar je bilo še huje, od ljudi je prejemal sporočila, da so se s tem sprijaznili, da so izgubili upanje in vero v prijaznejšo družbo, v toplejšo državo.

“Na tej točki sem se začel počutiti podobno, kot ko sem verjel v svojo boksarsko zgodbo, čeprav marsikdo okoli mene ni verjel. In sem tedaj šel z vsem srcem v to svojo zgodbo, čeprav se nisem zavedal marsičesa, kar me čeka, in čeprav sem zelo veliko tvegal – tako kot se zagotovo ne zavedam zdaj. V smislu, da me bodo doletele stvari, ki jih res ne potrebujem in ki bi se jim s pasivnostjo lahko izognil. Toda nisem hotel biti pasiven. Brez lažne skromnosti sem vedno verjel, da sem tej družbi nekaj dal. Toda hkrati sem vedno čutil, da sem od te družbe še mnogo več dobil in da ji še marsikaj dolgujem. Ta družba me je naredila, dala mi je status, ljudje so me postavili nekam, kamor si nisem upal niti pogledovati, in ob njih sem se vedno izjemno dobro počutil. Ko med temi svojimi ljudmi gledam razhajanja, razdore, egoizem in celo sovraštvo, mi ne more biti vseeno. Začutil sem, da lahko prispevam k temu, da bi se to spremenilo. Začutil sem, da moram poskusiti to spremeniti.”

Vir: Ekipa24