Odpadkov je iz leta v leto manj, a še zmeraj jih veliko leži ob sprehajalnih in kolesarskih poteh. Foto: Pavle Jovanovič

Sobota rezervirana za čistilne akcije

Prvi pomladni dnevi so kot nalašč primerni tudi za čistilne akcije in urejanje okolice. Prebivalci skorajda vseh občin Spodnjega Podravja se bodo v spomladansko čistilno akcijo lahko vključili danes, 1. aprila, lokalne skupnosti pa so jih o tem tradicionalnem dogodku že podrobneje obvestile.

Čistili bodo v MO Ptuj, Lenartu in drugod

V Mestni občini Ptuj bodo izvedli spomladansko akcijo čiščenja odpadkov, ki ležijo na in ob sprehajalnih poteh, brežinah cest in potokov, zelenicah ter divjih odlagališčih. Ptujčani se bodo na zbirnih točkah dobili ob 9. uri, prostovoljcem pa se bo v Ljudskem vrtu pri trim stezi pridružil tudi župan MO Ptuj Miran Senčar. Z zbirnih točk bo poskrbljeno tudi za odvoz odpadkov.

Z zbirnih točk bo poskrbljeno tudi za odvoz odpadkov. Foto: Pavle Jovanovič

Na čistilne akcije pa danes vabijo tudi v občinah Hajdina, Kidričevo, Videm, Markovci, Destrnik, Dornava, Cirkulane, Zavrč, Sveti Andraž v Slovenskih goricah, Lenart, … Marsikje se bodo organizirali po vaških skupnostih in posameznih društvih, s čimer bodo veliko pripomogli k urejenosti naše okolice, kot tudi k ohranjanju naravnih in kulturnih znamenitosti.

Pridite v čim večjem številu, da bomo skupaj zgled za lepše in prijaznejše okolje.

TM, MO Ptuj

Foto: Pavle Jovanovič, PD Hajdina