Čistilna akcija na gradu Borl

grad borl, dgb, čistilna akcija

Veseli, da so spet naredili nekaj dobrega

Ljubitelji gradu Borl v občini Cirkulane so se to soboto, 13. maja zbrali na že tradicionalni čistilni akciji. Dan prej so okolico gradu pokosili, v soboto pa so udeleženci akcije travo pograbljali, pobrali veje, ki so čez zimo popadale na tla, pokosili teraso nad opuščenim bazenom in okoli gradu, pobrali so spet nekaj smeti in grad z okolico vsaj malo olepšali.

Za vse udeležence čistilne akcije pa je bilo to tudi prijetno prijateljsko druženje, ki so ga zaključili s tradicionalnim fotografiranjem in skupno malico. Tudi vreme jim je letos šlo na roko, ploha, ki je priletela med delom, pa jih ni zmotila in so delo lahko uspešno zaključili.

Udeleženci letošnje čistilne akcija na borlskem gradu. Foto: arhiv DgB

“Veseli, da smo naredili nekaj dobrega, smo zapuščali grad Borl. Društvo za oživitev gradu Borl se kot organizator zahvaljuje vsem, ki ste prišli na Borl in s svojim delom, opremo, stroji pomagali, pa tudi tistim, ki ste se nas spomnili prej: Pija Jober, Idriart (hvala za pijačo), Gostilna Krona, Cirkulane (hvala za kavo), Ivan Ogrizek, Tuš Haložanka (hvala za pijačo),  Joža Ciglar, DRD Haloze (hvala za pijačo), Občina Cirkulane (hvala za škropivo, laks, rokavice). Hvala tudi vsem, ki ste bili v mislih z nami, pa niste mogli priti. Vidimo se prihodnjič na Borlu,” je ob zaključku čistilne akcije sporočila Sonja Golc, predsednica Društva za oživitev gradu Borl.

TM, Vir in foto: arhiv DgB