Cirkulančani praznujejo 10 let samostojne občine

cirkulane, občinski praznik, 10 let

Skoraj pol milijona evrov za investicije

V haloški občini Cirkulane že od 19. maja potekajo prireditve ob letošnjem 10. občinskem prazniku. Danes se je vodstvo občine zbralo na slavnostni seji, na katero so povabili tudi predstavnike vseh društev, političnih strank, zavodov in letošnje občinske nagrajence. V kulturnem programu so nastopili mešani pevski zbor KD Cirkulane in mlada glasbenica Mateja Golc.

Na slavnostni seji v občini Cirkulane je zbrane nagovoril župan Janez Jurgec. Foto: TM

Slavnostni govornik na slavnostni seji je bil župan občine Cirkulane Janez Jurgec, ki je med drugim povedal, da so v občini v minulem letu prvič uspeli uresničiti vse zadane projekte v načrtu razvojnih programov občine, pri načrtovanju pa so bili skromni in realni.

»Za investicije smo namenili skoraj pol milijona evrov, kar je za naš proračun veliko. Najvažnejše investicije so bile ureditev sekundarnih priključkov kanalizacije v Dolanah, letos smo zaključili dva cestna odseka, ki sta bila začeta že lansko leto, to je cesta Jerenec – Kramberger v Gruškovcu in Brezovcu, ter cestni odsek Kumer v Pristavi. Vsaka nova investicija je pridobitev, ki si jo kot občina zaslužimo, pri tem pa izboljšujemo pogoje vsem nam za lažje življenje v našem kraju,«je še dejal župan Jurgec.

Svečani dogodek je z glasbo obogatila mlada glasbenica Mateja Golc. Foto: TM

Osrednja občinska slovesnost ta petek

V petek, 2. junija bo v občini Cirkulane osrednji praznični dan, ob 18. uri pa bo v večnamenski turistično-prireditveni dvorani osrednja slovesnost ob 10. občinskem prazniku. Na slavnostnem dogodku bodo podelili tudi najvišja občinska priznanja, letošnji prejemniki pa so: Emil Drev, župnik pri sv. Barbari v Cirkulanah, Lovska družina Cirkulane, Mila Saftić, dr. med., Zasebna ordinacija splošne medicine Saftić v Cirkulanah in Zavrču, ter aktivna članica društva upokojencev Elizabeta Korenjak.

TM