Čezmejna dirka z električnimi vozil danes v Lenartu, Kidričevem in Ptuju

Že četrtič zapored bo dirka e-via – Rally z električnimi vozili med 11. in 13. oktobrom na kar 600 km dolgi trasi skozi del avstrijske Štajerske (ter čudoviti pokrajini Pomurja in Spodnjega Podravja) nudila »popoln užitek na električni pogon«.

Letos ob že tradicionalnem dvodnevnem rallyu e-via predstavljajo še noviteto “warm up day”, na tridnevni poti pričakujejo 36 sodelujočih ekip + ekipa TESLA model 3, zanimive preizkušnje s kar 13 polnilnimi postanki, 7 posebnimi postanki z nalogami za ekipe ter 13 kontrolnimi točkami.

E-mobilnost na Ptuju, v Kidričevem in Lenartu

Danes se je karavana električnih avtomobilov ustavila tudi v Lenartu, Kidričevem in na Ptuju. Obiskovalci so si lahko  pred Dominikanskim samostanom na Ptuju ogledali različna električna vozila.

Na ogled so bili modeli: TESLA model X, VW e-golf, BMW I3, HYUDAI Ioniq, HYUDAI Kona, KIA Soul, NISSAN Leaf, RENAULT Zoe, TESLA model S in TESLA model 3) in predelani električni avtomobili (RENAULT clio, twingo.

Električna vozila bodo v soboto popoldne na ogled v Kidričevem, kjer je tudi polnilna postaja; foto: arhiv ZRS Bistra Ptuj

Znanstveno raziskovalno središče (ZRS) Bistra Ptuj je kot partner v okviru projekta E-SME – e-mobilnost sreča mala in srednje velika podjetja izvedel vrsto promocijskih aktivnosti z namenom izboljšanja čezmejne konkurenčnosti in inovativnosti podjetij na področju e-mobilnosti preko prenosa znanja, razvoja storitev, izgradnje omrežja in demonstracije.
Na zaključnem dogodku na Ptuju, bo možno videti tudi dolgo pričakovan TESLA model 3.Foto: arhiv ZRS Bistra Ptuj

Projekt „E-SME – E-Mobility meets SME’s / e-mobilnost sreča MSP-je“ je sofinanciran s strani Evropske unije, Evropskega sklada za regionalni razvoj v okviru Programa sodelovanja Interreg V-A Slovenija–Avstrija 2014 – 2020. Lastna sredstva zagotavlja dežela Štajerska in projektni partnerji.

Foto: ZRS Bistra Ptuj
Več na:
www.e-via.info
www.bistra.si