Cepljenje poteka izredno uspešno! Brez enega samega slabega primera!

Cepljenje je popolnoma varno in učinkovito! Foto: Pixabay

Cepljenje je potekalo gladko in po načrtih, cepivo je bilo med oskrbovanci lepo sprejeto, podatkov o stranskih učinkih ni, pri starostnikih se je čutilo veliko optimizma.

 

Iz prve pošiljke cepiva je bilo sicer 550 odmerkov namenjenih bolnišnicam z intenzivnimi enotami za covidne bolnike. Prva cepljenja zaposlenih so v nedeljo že opravili tako v ljubljanskem kot mariborskem univerzitetnem kliničnem centru. Kot so sporočili z ljubljanskega UKC-ja so na prvi dan cepljenja cepili 77 zaposlenih. Od tega 20 zdravnikov, 48 medicinskih sester, 4 strežnice in 4 ostale iz enot za covid-19. UKC je na Twitterju zapisal, da bodo danes predvidoma cepili še 60 dodatnih oseb na Infekcijski kliniki in 40 v bolnišnici Petra Držaja v Šiški. Slovenja do konca leta pričakuje še novih 6825 odmerkov cepiva, zatem pa po 16.575 odmerkov vsak teden v prihodnjem letu.

Zdravstvene domove in bolnišnice je ministrstvo 18. decembra pozvalo, da pričnejo z zbiranjem prijav za cepljenje oseb, ki sodijo med prednostne skupine. V skladu z Nacionalno strategijo cepljenja so to najprej starejši od 80 let in več, nato stari 70 let in več in nato 60 let in več, še nadalje kronični bolniki, ki imajo večje tveganje za težji potek bolezni.

Slovenija bo v tem tednu prejela še 6825 doz cepiva. S temi cepivi bomo cepili zdravstvene delavce, je pojasnila načrte Magajne. V naslednjem mesecu pa Slovenija vsak teden prejme še po 16.500 odmerkov.

Preberite še:

Prostovoljna testiranja še vedno potekajo! Kje se še lahko testirate? Izredno veliko zanimanje…

Želite biti redno obveščeni o novostih v vaši občini? Všečkajte FB stran:

Uporaba mask še vedno obvezna povsod razen nekaj izjem
Začelo se je cepljenje! Med prvimi se je cepil nadškof Franc Kramberger…

 

MR