Te dni javnost pretresa žalostna zgodba 49-Lidije iz Ribnice na Pohorju, ki je izgubila boj s koronavirusom. Lidija se je zdravila zaradi okužbe s koronavirusom v UKC Maribor. Njen izgubljen boj predstavlja tretjo žrtev v UKC Maribor za posledicami koronavirusa.

Novica je sama po sebi šokantna saj je zaradi COVID-19 življenje izgubila oseba srednjih let, ki načeloma ni rizična skupina. Spomnimo, večinoma je splošno laično mnenje, da zaradi posledic okužbe s koronavirusom huje obolevajo in umirajo zgolj starejši ljudje s pridruženimi kroničnimi boleznimi. Da pa je zgodba dobila tako velik obseg sočutja javnosti je botroval srčen zapis njenega partnerja Tomaža na socialnih omrežjih. Slednji je zaokrožil po slovenski spletni javnosti.

V nadaljevanju objavljamo zapis Tomaža, Lidijinega partnerja na socialnih omrežjih:

Moj zaklad, moja ljubezen, moje vse kar sem imel na tem svetu.
Ne vem kaj bom zdaj, nevem zakaj se je moralo to zgoditi. Bolečine so nepopisne.
Vendar spomini ostanejo, večno zapečateni.
Lepi spomini, 7 let bogatih izkušenj, 7 let nepopisnih spominov.
To kaj sma imela midva, nihče si niti v sanjah ne more zamislit. To je najino za vse večne čase, za vedno zapisano v zvezdah.
Imeli smo te vsi radi, zadnje leto druženja spoznala novi način življenja, novi krog pozitivnih ljudi, vedno si bila rada v tem krogu, nabirala nove moči.
Ljuba moja Lidija, ljubezen mojega življenja, vedno boš moja sopotnica, zvezda na nebu, ki sveti, da ne zatavam, da se ne izgubim.
Samo v nebo pogledam in vedno bom našel pravo pot.
Ne ni konec! Zdaj se je začela tvoja pot!
Ne vem če je primerno, ne vem če je dovolj, vem da je še veliko kar bi me morala še naučit, kar bi se morala skupaj učit, vseeno hvala za vso tvojo ljubezen, za vso tvojo moč, za vse kar si mi dala.
Sprejmi mojo energijo in moč, mojo ljubezen, naj te vodi v večne kraje ljubezni…
Hvala ti za vse!!!!!!!!! Pomagaj mi z tvojo ljubeznijo, da bom vse to premagal, da bom vse to zmogel!!!! (Facebook)

Želite biti redno obveščeni o novostih glede epidemije? Všečkajte FB stran:

MR