Aluminij in Celje včeraj odprla 28. sezono državnega prvenstva

Po zaključku svetovnega nogometnega prvenstva je zdaj na vrsti nova 28. sezona Prve lige Telekom Slovenije. Nogometaši Aluminija in Celja so včeraj odigrali prvo tekmo in prve zmage v novi sezoni so se razveselili domačini.

S tekmo med Aluminijem in Celjem se je v Kidričevem začela 28. sezona v Prvi ligi Telekom Slovenije. Foto: www.ekipa24.si

Aluminij je sezono 2018/2019 začel na domači zelenici kidričevskega športnega parka. Kidričani so se po uspešnih pripravah srečali s Celjani in že na prvi tekmi dosegli zmago 2:1. Za prve tri točke lanskih pokalnih finalistov v novi sezoni je poskrbel Matic Vrbanec, ki je po uri igre uspešno izvedel enajstmetrovko.
Oboji so po pisanju spletne strani NZS prikazali všečno predstavo, polno priložnosti in lepih akcij, gledalci pa so videli tri zadetke, dva z enajstih metrov, ter preobrat, na njihovo veselje domače ekipe.

Začetna postava rdeče-belih; foto: NK Aluminij

Kidričani se podajajo v četrto prvoligaško sezono, tretjo v nizu po vrnitvi med najboljše klube v državi. Rdeče-beli so med poletjem dobili novo vodstvo, saj je dolgoletnega predsednika Zvonka Jevšovarja nasledil Marko Drobnič, ki je po izvolitvi poudaril, da bo klub ostal zvest začrtani viziji. Kidričani so v minuli sezoni uveljavili nekaj mladih in doma vzgojenih imen, ob tem pa dosegli enega največjih uspehov v zgodovini kluba. Osmo mesto velja za najboljšo uvrstitev v prvoligaški zgodovini kluba, šumari pa so bili s prebojem v pokalni finale na pragu preboja v mednarodna tekmovanja, so med drugim zapisali na spletni strani NZS.

Branilci naslova, igralci ljubljanske Olimpije, novo sezone Prve lige Telekom Slovenije se bodo prvič predstavili danes ob 20.15 na gostovanju pri Gorici, Mariborčani pa v nedeljo ob 18.15 v gosteh v Velenju.
Foto (naslovna): www.ekipa24.si