Alkohol povzročitelj večine prometnih nesreč: Ogromno poškodovanih zaradi vožnje pod vplivom!

Pobegnil pred policijjo
Foto: Facebook

Nedeljski dnevi so pogosto mirni in sproščujoči, a za nekatere je bil včerajšnji 23. julij 2023 prava mora. Policisti so imeli polne roke dela z vozniki, ki so vozili pod vplivom alkohola, kar je v nekaj primerih pripeljalo do prometnih nesreč.

 

Hudo poškodovana kolesarka je bila ena izmed žrtev. 65-letna ženska je padla med vožnjo po klancu navzdol v bližini Majšperka. Odpeljana je bila v bolnišnico zaradi hujših poškodb.

Druga nesreča se je zgodila na območju Ptuja, kjer je voznik kolesa padel med vožnjo. Policisti so ugotovili, da je bil pod vplivom alkohola. Za razliko od prvega primera so bile njegove poškodbe srečoma le lažje narave.

Policisti PP Goričnica so obravnavali tudi 69-letnega voznika osebnega avtomobila, ki je vozil pod vplivom alkohola. Odrejeno mu je bilo pridržanje, zoper njega sledi obdolžilni predlog.

V območju Zgornjega Leskovca je 34-letnik trčil v osebni avtomobil voznice, ki se je pri tem k sreči le lažje poškodovala. Policisti so ugotovili, da je voznik vozil pod vplivom alkohola in brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Prav tako je vozil neregistriran osebni avtomobil.

V Cirkulanu se je zgodila nesreča druge kategorije. 45-letnik je vozil od Dolan proti Cirkulanam, ko je zapeljal na nasprotni vozni pas in trčil v betonski propust. V trčenju sta se voznik in sopotnica lažje poškodovala.

Policisti pozivajo vse udeležence v prometu k doslednemu spoštovanju prometnih predpisov. Najpogostejši vzroki za nesreče s telesnimi poškodbami so neprilagojena hitrost, neupoštevanje pravil o prednosti in nepravilna stran/smer vožnje. Alkohol je ključni sekundarni vzrok prometnih nesreč na območju PU Maribor. Policisti PU Maribor napovedujejo poostren nadzor, predvsem glede prekoračitev hitrosti vožnje in vožnje pod vplivom alkohola.

MR