Alkohol in nepravilnosti na cestah: serija primerov vožnje pod vplivom alkohola in brez vozniškega dovoljenja

Pijan kot čep

V zadnjem času so policisti na različnih policijskih postajah po Sloveniji obravnavali več primerov vožnje pod vplivom alkohola in vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Ti primeri kažejo na naraščajočo problematiko alkoholiziranosti za volanom in neupoštevanje osnovnih prometnih predpisov, kar vodi do povečane nevarnosti na cestah. V tem članku bomo podrobneje predstavili pet primerov, ki so se zgodili na policijskih postajah Ruše, Ptuj, Slovenska Bistrica in Maribor I.

 

Policisti Policijske postaje Ruše so imeli v postopku voznico osebnega avtomobila, ki je vozila pod vplivom alkohola. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal rezultat 0,93 mg/l. Odvzeto ji je bilo vozniško dovoljenje in odrejeno pridržanje do iztreznitve. Zoper voznico sledi obdolžilni predlog.

Policisti Policijske postaje Ptuj so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, ki je vozil pod vplivom alkohola. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal rezultat 0,63 mg/l. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje in odrejeno pridržanje do iztreznitve. Zoper voznika sledi obdolžilni predlog.

Policisti Policijske postaje Slovenska Bistrica so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, ki je vozil pod vplivom alkohola. Preizkus
alkoholiziranosti je pokazal rezultat 1,52 mg/l. Vozil je brez vozniškega dovoljenja. Vozilo mu je bilo zaseženo. Zoper voznika sledi obdolžilni predlog.

Policisti Policijske postaje Ptuj so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, ki je vozil pod vplivom alkohola. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal rezultat 0,97 mg/l. Vozil je brez vozniškega dovoljenja. Vozilo mu je bilo zaseženo. Zoper voznika sledi obdolžilni predlog.

Policisti Policijske postaje Maribor I so imeli v postopku voznico osebnega avtomobila, ki je odklonila strokovni pregled. Vozila je brez vozniškega dovoljenja in njeno vozilo je bilo neregistrirano. Vozilo ji je bilo zaseženo. Zoper voznico sledi obdolžilni predlog.

MR