Afera Masleša še zdaleč ni končana

Danes je Bojan Požar v oddaji Ura moči gostil Boštjana M. Turka, ki je razkril zelo pomembno podrobnost glede diplome vrhovnega sodnika Masleša.

 

“Zadnja diploma, ki jo je pokazal Masleša, sicer ima žig, a je ta brez rdeče zvezde. V tistem času ni bilo nobene fakultete, insignije, žiga, nobene univerze v SFRJ, ki ne bi imela v žigu zvezde. To je zvonec za absoluten alarm,” je zadnjo diplomo, ki jo je medijem pokazal vrhovni sodnik Branko Masleša, je komentiral Boštjan M. Turk.

Položaj je neprijeten in bizaren

Vili Kovačič in Mitja Lomovšek sta vložila kazensko ovadbo in obtožni predlog zoper vrhovnega sodnika Branka Maslešo. Masleši očitata storitev več kaznivih dejanj, med drugim ponarejanje uradnih listin in overitev lažne listine, zlorabo uradnega položaja, nevestno delo v službi, protizakonito, pristransko in krivično sojenje, izdajanje za uradno osebo in samovoljnost. Za Maslešo predlagata tudi priprtje.

Turk je Lomovškov in Kovačičev podvig označil za zelo pogumnega in hkrati dodal, da se Lomovšek neverjetno spozna na zakone. Turk pa je med drugim opazil še eno zadevo in opozoril nanjo. Videl je namreč, da na zadnji diplomi, ki jo je pokazal Branko Masleša, žig nima rdeče zvezde. To pa, kot pravi, v SFRJ ni bilo mogoče, saj takrat “ni bilo nobene fakultete, insignije, žiga, nobene univerze, ki ne bi imela v žigu zvezde”. Kot pravi, je “to zvonec za absoluten alarm”.

“Če ima Masleša vse stvari urejene, ne razumem, zakaj jih ni takoj, ko je bil pozvan, pokazal. Doslej smo videli več stvari, več različnih stvari. Tukaj nekaj ni v redu,” poudarja Mrevlje.

Dodal je, da ima Slovenija resno težavo v sodstvu, “če vrhovni sodnik in nekdanji predsednik vrhovnega sodišča, ki sodi v imenu ljudstva, ni sposoben dokazati, da je lahko na tem mestu”.

Pridružite se skupini in glasujte, komentirajte, spremljajte in sodelujte v debatah. V kakšni Sloveniji želimo živeti:

POVEZAVA

Vir: planet.si

MR