Tragična prometna nesreča v okolici Lenarta zahteva dve življenji

Policija
Foto: Facebook

Danes popoldne, okrog 15.20, je prišlo do hude prometne nesreče IV. kategorije na regionalni cesti Lenart – Benedikt, v kateri sta življenje izgubili dve osebi. Po poročanju policije sta bili v nesreči udeleženi dve vozili, osebni avtomobil slovenskih registrskih oznak in kombinirano vozilo s tujimi oznakami. Nesreča se je zgodila, ko je osebni avtomobil, ki je vozil proti Lenartu, trčil v kombinirano vozilo, ki je pripeljalo nasproti.

 

Kot so navedle prve informacije s kraja nesreče, sta življenje izgubili dve ženski, sopotnici v osebnem avtomobilu. Ena oseba, prav tako sopotnik v osebnem vozilu, je bila zaradi hudih poškodb prepeljana s helikopterjem v bolnišnico, medtem ko so voznika obeh vozil z reševalnimi vozili odpeljali na zdravljenje, vendar resnost njunih poškodb zaenkrat ni znana.

Cesta Lenart – Benedikt ostaja zaprta za promet, obvoz pa je že urejen, kot poročajo pristojne službe. Policija na kraju še preiskuje okoliščine nesreče, da bi ugotovila vzrok tega tragičnega dogodka.

Ta nesreča ponovno opozarja na nujnost previdnosti na cestah, še posebej na regionalnih poteh, kjer so pogoji pogosto zahtevni in nevarni. Poškodbe in smrtni primeri v prometnih nesrečah so prevelik davek, ki bi ga lahko zmanjšali z večjo pozornostjo in prilagoditvijo vožnje razmeram na cesti.