Tragična prometna nesreča v Dornavi

Policija
Foto: Facebook

Danes, ob 2.23 uri zjutraj, je Operativno komunikacijski center Policijske uprave Maribor prejel obvestilo o hudi prometni nesreči, ki se je zgodila na lokalni cesti v naselju Dornava. Nesreča je imela tragičen izid, saj je v njej življenje izgubil 18-letni voznik. Kot poročajo policijski viri, sta bila o dogodku takoj obveščena tudi dežurni preiskovalni sodnik in državna tožilka.

 

Po prvih ugotovitvah je do nesreče prišlo zaradi neprilagojene hitrosti. Mlad voznik je v ovinku, najverjetneje zaradi prehitre vožnje, zapeljal naravnost, trčil v varnostno ograjo in jo prebil. Avtomobil se je nato prevrnil na streho. Na žalost so bile posledice nesreče tako hude, da je voznik na kraju nesreče izgubil življenje.

To je že osma prometna nesreča IV. kategorije v letu 2024 na območju Policijske uprave Maribor. Kot opozarjajo policisti, hitrost in nepazljivost v prometu ostajata ključna dejavnika tragičnih nesreč. Kljub pogostim opozorilom se vozniki še vedno ne zavedajo pomembnosti prilagajanja hitrosti ter načina vožnje razmeram na cesti, vremenskim pogojem in svojim lastnim vozniškim sposobnostim.

Nesreče, kot je ta, žal opominjajo, kako nevarne so lahko napake v prometu. Nepazljivost ali prehitro vožnjo lahko usodna že v delčku sekunde, kar lahko povzroči nepopravljive posledice. Po besedah policije morajo vozniki dosledno upoštevati omejitve hitrosti in biti izjemno previdni, še posebej na cestah, ki ne dopuščajo napak.

Pozornost in odgovornost za volanom sta nujni, saj cesta in promet ne odpuščata.