Pestro dogajanje v Ptuju: Šport, kultura in lokalna vina čez vikend

Ptujski vikend od 13. do 15. septembra bo obarvan s športnimi dogodki, kulturnimi prireditvami in uživanjem v lokalnih vinskih dobrotah. V petek se bo ob 8.30 na Mestnem stadionu Ptuj pričel 30. Ptujski športni vikend, ki bo trajal vse do nedelje. Obiskovalci bodo uživali v številnih športnih aktivnostih, med drugim na sejmu prostega časa in regati Jadro Rance na Ranci Ptuj.

 

Poleg športa pa bo mesto Ptuju tudi prizorišče kulturnih dogodkov in vinskih degustacij. V petek ob 13. uri bodo v Ptujski kleti obiskovalci lahko uživali v vodenem ogledu in degustaciji vin, ki bo sledila celodnevnim degustacijam lokalnih vin v Vinoteki Kobal. Kulturni navdušenci bodo lahko obiskali Festival Parzival v Hotelu Mitra ali se udeležili številnih filmskih projekcij v Mestnem kinu Ptuj, vključno s filmom “Beetlejuice” ob 19. uri.

Sobota bo prinesla ustvarjalne delavnice, kot je slikarska delavnica “Srečne nogice” v Stari steklarski ter vodena ogleda po Ptujskem gradu in po starem mestnem jedru. Ljubitelji narave bodo lahko uživali v sprehodu po haloških gričih z degustacijskimi postanki, medtem ko bodo športni navdušenci lahko spremljali regato in se udeležili priprav na Ljubljanski maraton.

Za konec bo nedelja obarvana s še več športnimi aktivnostmi in kulturnimi dogodki, ki bodo zaokrožili živahen ptujski vikend.

MR