Se bo Franc Breznik uprl pritiskom Bruslja in zaščitil slovensko suverenost?

Poslanec Slovenske demokratske stranke (SDS) iz Lenarta (Spodnje Podravje) in predsednik Odbora za evropske zadeve, Franc Breznik, je v zadnjih objavah na platformi X jasno izrazil nasprotovanje vmešavanju tujcev v slovenske notranje zadeve. Breznik je odločen, da se Slovenija ne bo uklonila pritiskom iz Bruslja in Evropske komisije, s čimer potrjuje, da je SDS edina stranka v Sloveniji, ki se odločno zavzema za neodvisnost in suverenost države.

 

V eni izmed svojih objav je Breznik ostro kritiziral domnevno prisiljeni odstop nekdanjega predsednika Računskega sodišča, Tomaža Vesela.

“Gospod Vesel ni podal odstopne izjave, k temu ga je prisilil predsednik vlade, potem ko mu je pokazal pismo predsednice Evropske komisije Ursule von der Leyen,” je zapisal Breznik in dodal, da je Vesel pod prisilo moral podpisati svoj odstop. Takšno dejanje Breznik opisuje kot nesprejemljivo in dokaz političnega pritiska iz tujine.

V nadaljevanju je Breznik še bolj poudaril svojo zavezanost slovenski suverenosti:

“Jaz se Ursuli von der Leyen ne bom podrejal. Dokler bom vodil ta odbor, bo ta odbor ravnal skladno z našimi zakoni in poslovnikom državnega zbora,” je odločno izjavil.

S tem je Breznik jasno dal vedeti, da stranka SDS pod njegovim vodstvom v Odboru za evropske zadeve ne bo dovolila, da bi se slovenska politika vodila iz Bruslja. SDS in njeni poslanci so tako edini v slovenskem parlamentu, ki se zavzemajo za popolno neodvisnost in ne bodo podlegli zunanjim pritiskom.

Kot je razvidno iz njegovih objav, se SDS in Breznik zavedajo pomena slovenske suverenosti in zakonitosti, ter so pripravljeni zaščititi interese Slovenije pred kakršnimikoli poskusi zunanjega vmešavanja.

MR