897 okužb od 5605 testiranj. 16% pozitivnih!

Ukrepi so pomembni! Foto: Pixabay

V petek je bilo število okuženih 897 in še eno dodatno okužbo smo zabeležili v tujini. Število testiranj se povečuje, delež okuženih na testiranju pa postaja čedalje višji, ki je trenutno 16 odstoten. Število okužb se tudi po celotnem svetu strmo povečuje, nekateri posamezniki pa vztrajno nasprotujejo ukrepom samo z namenom, da bi tako nasprotovali vladi in jo poskusili zrušiti. Ob vsem tem pa jim ni mar za človeška življenja.

Po zadnjih podatkih s strani vladnega govorca Jelka Kacina je bilo v petek pozitivnih na novi koronavirus kar 897 ljudi v Sloveniji,  eden dodaten primer okužbe pa se je zgodil v tujini. Opravljenih je bilo 5605 testov, kar 16 odstotkov testirancev pa je pozitivnih na novi koronavirus.  Skupno smo tako dosegli 12.418 okužb, od tega pa jih je 180 umrlo.

Ali vam je všeč novica? Všečkajte FB stran:

Kacin pravi, da se kapacitete za opravljanje testiranj povečuje, zato se povečuje tudi število testiranj. Po njegovem mnenju se število ljudi, ki nosijo masko povečuje, prav tako pa se povečuje tudi zavedanje med ljudmi, da k zajezitvi virusa lahko najbolj prispeva vsak sam.

Ko mediji promovirajo izjemno škodljive zglede

Še vedno pa so tukaj posamezniki, ki maske ne želijo nositi in s tem ogrožajo zdravje drugih. Na petkovem protestu so bili prav tako prisotni tudi posamezniki, kot je na primer Zlatko, ki maske ni želel nositi. Ukrepov za zajezitev virusa ne želijo spoštovati, saj kljubujejo trenutni vladi. Vlado si želijo zrušiti, pri tem pa ostale spravljajo v nevarnost in jim ni mar za njihova življenja. Pri tem pa pomembno vlogo igrajo osrednji mediji. Zlatko je nedolgo nazaj nastopal v oddaji na RTV z izrezano masko, da bi izrazil nasprotovanje vladi. Poleg tega je Slovenska tiskovna agencija (STA) pred tremi dnevi promovirala novo ploščo Zlatka.

Želite biti redno obveščeni o novostih v vaši občini? Všečkajte FB stran:

MR