Za utopitev dečka v Termah Ptuj ovadeni animatorki

Tragedija na Ptuju

Kriminalisti iz Maribora so po tragični smrti šestletnega dečka, ki je januarja utonil v Termah Ptuj, na Okrožno državno tožilstvo v Ptuju vložili kazensko ovadbo zoper dve osebi. Osumljeni sta kaznivega dejanja povzročitve smrti iz malomarnosti, poroča Večer.

 

Po informacijah časnika sta osumljeni animatorki, ki sta skrbeli za otroke na rojstnodnevni zabavi.

Deček je januarja obiskal rojstnodnevno zabavo v Termah Ptuj, kjer so animatorji in vaditelji tamkajšnjega plavalnega kluba poskrbeli za organizacijo dogodka.

Terme Ptuj so po nesreči poudarile, da je bil v vodnem parku prisoten potreben kader, reševalci iz vode pa so otroku takoj nudili prvo pomoč in poklicali reševalno vozilo.

Plavalni klub Terme Ptuj očitkov ni mogel komentirati, saj jih kriminalistična policija o ovadbi zoper člane kluba ni obvestila.

Janja Bernard Korpar, vodja ptujskega tožilstva, je Večeru potrdila, da so 23. marca prejeli ovadbo zoper dve fizični osebi zaradi kaznivega dejanja povzročitve smrti iz malomarnosti, izvršenega v sostorilstvu. Zadeva je v reševanju pri pristojni državni tožilki.

Če bo tožilka ovadbo kriminalistov ocenila za utemeljeno, bo na ptujsko okrožno sodišče vložila zahtevo za uvedbo sodne preiskave.

Za kaznivo dejanje povzročitve smrti iz malomarnosti osumljenima grozi kazen od šest mesecev do pet let zapora, navaja časnik.

MR