12. turnir Golgeter Hajdina znova turnir presežkov

Otroška nogometna šola Golgeter Hajdina je pred tednom uspešno izpeljala tudi 12. turnir Golgeter Hajdina 2019 za mlade nogometaše.

Ekipa U7 ONŠ Golgeter Hajdina je uspešno nastopila na turnirju; foto: arhiv ONŠ Golgeter Hajdina

Turnir Golgeter Hajdina je letos potekal v športnem parku v Gerečji vasi, turnirja pa se je udeležilo 50 ekip in preko 550 otrok. V dveh dneh je potekalo tekmovanje v šestih starostnih kategorijah, in sicer v soboto v kategorijah U8, U10 in U13, v nedeljo pa še v kategorijah U7, U9 in U11.

Glede vzdušja na turnirju ni potrebno izgubljati preveč besed, saj so organizatorji spet poskrbeli za pozitivno energijo; tako otrok, kakor tudi njihovih staršev in trenerjev. Turnirji Golgeter Hajdina so namreč znani po tem, da hkrati potekata »dve zgodbi«, in sicer tekmovalni del, kjer zmagujejo otroci, ter družabni del, kjer so v ospredju starši. Turnir so si ogledali tudi predstavniki občine Hajdina z županom občine Hajdina mag. Stanislavom Glažarjem, vsi pa so bili nad potekom tekmovanja vidno navdušeni.

Letošnji organizacijski odbor turnirja Golgeter Hajdina

Sandi Mertelj, vodja Otroške nogometne šole Golgeter Hajdina, je po turnirju povedal: »Organizacija takšnega turnirja nikakor ni enostavna, a iz leta v leto nam gre bolje. Brez pomoči staršev, ki pred in med turnirjem priskočijo na pomoč, turnirja ne bi mogli organizirati na takšnem visokem nivoju. Zato še enkrat iskrena zahvala predvsem njim. Vsako leto se nam pridruži okrog 50 ekip, kar priča o dejstvu, da se ekipe iz leta v leto rade udeležujejo našega turnirja, ki je znan predvsem po sproščenem vzdušju, korektnem navijanju gledalcev ter predvsem otroški zabavi.”

Utrinek z zelenice …

“Tudi po tekmovalni plati smo lahko zadovoljni, saj so vse naše ekipe ONŠ Golgeter Hajdina prikazale odlične igre, kar priča o dobrem delu v naši nogometni šoli. Čestitke pa še enkrat vsem zmagovalnim ekipam in najboljšim posameznikom,« je še dodal Mertelj.

Spominske medalje za vse, najboljše ekipe pa tudi pokale

V kategoriji U7 je slavila ekipa NK Podvinci, tekmovalo je deset ekip, in sicer še: ONŠ Golgeter Hajdina 1 in 2, NŠ Gorišnica, NK Aluminij 1 in 2, NK Šentjur, NŠ Marinko Galič 1 in 2 ter NK Maribor Tabor. Vsi otroci so prejeli spominske medalje, najboljše štiri ekipe pa še pokale.

V kategoriji U8 je tekmovalo osem ekip in sicer: ONŠ Golgeter Hajdina, NK Miklavž, NK Aluminij, NK Pohorje 1 in 2, NŠ Drava Ptuj, NK Maribor Tabor ter NK Grajena. Najboljši so bili igralci NK Miklavž, ki so v finalu premagali ekipo NK Aluminij. Vsi otroci so prejeli spominske medalje, najboljše štiri ekipe pa še pokale.

V kategoriji U8 je tekmovalo osem ekip, tudi ekipa ONŠ Golgeter Hajdina.

V U19 zmaga za NŠ Gorišnica, U10 zmaga za NK Dobrovce

V kategoriji U9 je nastopilo osem ekip, ekipa NŠ Gorišnica je v finalu premagala NK Videm, tretje mesto je osvojila ekipa NK Podvinci, ki je premagala ekipo NK Dornava.

V kategoriji U10 je nastopilo 6 ekip, najboljši pa so bili igralci NK Dobrovce. Nastopile so še ekipe ONŠ Golgeter Hajdina, NK Miklavž, NK Maribor Tabor, NK Cirkulane in NK Grajena.

V kategoriji U10 je nastopilo 6 ekip, med najboljšimi pa tudi ekipa ONŠ Golgeter Hajdina.

Ekipa NK Mons Claudius zmagal v U11, ekipa NK Drava Ptuj najboljša v skupini U13

V kategoriji U11 je nastopilo deset ekip, najboljši pa so bili igralci ekipe NK Mons Claudius iz Rogatca, ki so v finalu premagali ekipo NK Miklavž. Tretje mesto je osvojila ekipa NŠ Gorišnica, ki je bila po izvajanju kazenskih strelov boljša od ekipe NK Grajena.

In še kategorija U13, nastopilo je pet ekip, najboljši pa so bili igralci NK Drava Ptuj, drugo mesto je osvojila ekipa NK Miklavž, tretje mesto NK Aluminij, četrto mesto ONŠ Golgeter Hajdina, peto mesto pa NK Dornava.

U13 ONŠ Golgeter Hajdina

Pregled najboljših po turnirjih:

U7 – NK Podvinci, NK Aluminij, NŠ Marinko Galič 1, ONŠ Golgeter Hajdina 1

U8 – NK Miklavž, NK Aluminij, NK Drava Ptuj, NK Pohorje 1

U9 – NŠ Gorišnica, NK Videm, NK Podvinci, NK Dornava

U10 – NK Dobrovce, NK Miklavž, ONŠ Golgeter Hajdina, NK Maribor Tabor

U11 – NK Mons Claudius, NK Miklavž, NŠ Gorišnica, NK Grajena

U13 – NK Drava Ptuj, NK Miklavž, NK Aluminij, ONŠ Golgeter Hajdina

SM, foto: arhiv ONŠ Golgeter Hajdina