Slovenski podjetniški sklad objavlja “Javni poziv COVID19 za nakup zaščitne opreme”

 

Mikro, malim in srednje velikim podjetjem bo na voljo skupno 10 milijonov evrov finančnih sredstev za nakup zaščitne opreme, od tega bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval 7,2 milijona evrov.

Koliko lahko posamezno podjetje dobi?

Posamezno podjetje bo lahko prejelo do 9.999,00 evrov pomoči, sredstva pa bodo na osnovi Javnega poziva dostopna preko SPS. Namen projekta je zagotovitev ustrezne varnosti zaposlenih in varnega poslovanja malih in srednje velikih podjetij v času epidemije COVID19 oz. po njej, kot preventiva pred ponovnim širjenjem virusa. V okviru projekta se bo podjetjem sofinanciral nakup zaščitne opreme (pralnih obraznih zaščitnih mask, obraznih zaščitnih mask za enkratno uporabo, zaščitnih rokavic, razkužil, brezstičnih termometrov za merjenje telesne temperature) za zagotovitev ustrezne zaščite pred okužbami in širjenjem virusa COVID19.

Kdo se lahko prijavi?

Prijavijo se lahko mikro, mala in srednje velika podjetja (MSP) z najmanj 5 zaposlenimi, organizirana kot gospodarske družbe, samostojni podjetniki posamezniki ali zadruge.

Ostali pogoji, ki jih mora podjetje izpolnjevati, so razvidni iz Javnega poziva za nakup zaščitne opreme, ki  je  objavljen  v Uradnem listu RS in dostopen na spletni strani SPS (na zavihku Javni razpisi in pozivi).

Več informacij o razpisu!

15 milijonov evrov za razvoj nekmetijskih dejavnosti

Želite biti redno obveščeni o novostih v vaši občini? Všečkajte FB stran:

MR