Zimske radosti v Skorbi

V Spodnjem Podravju minuli konec tedna ni manjkalo dogodkov na prostem, v ospredju pa je bilo smučanje in sankanje. Številni ljubitelji zimskih radosti so izkoristili letošnji sneg in več kot dovolj ga bo na razpolago tudi v tem tednu zimskih počitnic.

V Skorbi, v eni od vasi občine Hajdina, je bil letošnji februar poln zanimivih dogodkov, eden od teh pa je bilo tudi Vaško sankanje na Blažovem in Golobovem bregu.

Za enkraten zimsko obarvan dan doživetij je v nedeljo, 25. februarja poskrbel vaški odbor Skorba ob pomoči društev in sekcij na vasi, uživali pa so prav vsi, ki so povabilo vzeli resno in prišli na dan druženja. Že četrtič je vaški odbor pripravil vaško sankanje, letos pa je bil dogodek še lepši zaradi obilice snega. Kako je bilo tisto lepo sončno februarsko nedeljo snegu in kaj vse so počeli najbolj pogumni na Blažovem in Golobovem bregu v Skorbi, najlepše opišejo foto utrinki. Vzdušje med ljubitelji zimskih radosti je bilo naravnost odlično, zelo navdušena pa je bila tudi Renata Gabrovec, predsednica vaškega odbora Skorba, saj je dan druženja vseh generacij vaščanov Skorbe uspel po vseh načrtih in pričakovanjih. Tudi sani, doma narejene vreče in pležuhi so bili zelo zasedeni, obe kratki progi, ki so ju domačini pripravili kar sami, pa bo ljubiteljem zimskih radosti na voljo še prihodnje počitniške dni.

V Skorbi je bilo poskrbljeno tudi za okrepčilo; vaški kletarji so pripravili topel napitek, skorbovski pubeci, poznani tudi kot orači, za topel prigrizek z žara, domače gospodinje pa so spekle sladke dobrote.

Foto: TM