Že enajstič na Pohod prijateljstva

Sobota, 21. aprila je bila dan presežkov za vse, ki so sodelovali na že 11. Pohodu prijateljstva OŠ Cirkulane-Zavrč. Presegli so marsikatero pričakovanje, okrog 1600 obiskovalcev pa je preživelo prečudovit dan.

Tudi letošnje praznovanje dneva OŠ Cirkulane-Zavrč je bilo nekoliko drugačno, polno najrazličnejših aktivnosti, v znamenju pohod od Borla do športnega parka Zavrč in medgeneracijskega srečanja z dobrodelno noto.

Tudi ambasadorjem prireditve bodo verjetno ostali lepi spomini na sobotni dogodek.

V Zavrču so jih obiskali ambasadorji prireditve: Katarina Pungračič, vinska kraljica Slovenije, Indira Ekić, finalistka šova The Biggest Loser Slovenija, Emina Ekić, Miss Universe Slovenije in Robert Vuzem, podžupan občine Zavrč. Pridružil se jim je tudi Janko Lorbek, podžupan občine Zavrč, ki občino trenutno vodi po pooblastilu župana. V kulturnem programu so sodelovali učenci gimnastičnega krožka in učenci plesnega krožka.

Čudovit dan, poln presenečenj
Izredno vesela in ponosna, da se prireditve vsako leto udeleži vedno več prijateljev, pa je bila ob zaključku ravnateljica OŠ Cirkulane-Zavrč Suzana Petek. Povedala je, da so letos presegli vsa pričakovanja, saj so jih zelo pozitivno presenetili prijatelji od blizu in daleč, s pohodom prijateljstva pa so znova krepili vezi med otroci, učenci obeh lokacij, starši, starimi starši, sodelavci, z vsemi društvi v obeh občinah ter prijatelji, od najmlajšega do najstarejšega.

V završkem športnem parku je bilo minulo soboto zelo zanimivo in razgibano vzdušje.

»Že stari japonski pregovor pravi: »Nobena pot ni dolga, če po njej hodimo s prijateljem.« To smo na prireditvi tudi dokazali in na cilj prišli veseli, nasmejani, s soncem v srcu ter z roko v roki s svojimi prijatelji.

Prehodili so čudovito pot po haloških gričih od gradu Borl do športnega igrišča.

Prehodili smo čudovito pot po haloških gričih od gradu Borl, mimo naše šole v Zavrču do športnega igrišča. Na pohodu so nas spremljali Štajerski frajtonarji in nam pomagali, da smo veseli in zadovoljni prišli na cilj. Naši najmlajši pa so prehodili krajšo pot od cerkve Device Marije do završkega stadiona.«

Obiskovalcem so bile na voljo različne aktivnosti

Footgolf, kickboks, zorbing, lokostrelstvo, footsnooker

Druženje v Zavrču se je nadaljevalo s številnimi aktivnostmi. Za učence in vse obiskovalce so pripravili najrazličnejše aktivnosti: mini Planico, poslikavo obraza, napihljiva igrala, cirkuške delavnice, vožnjo s kočijo, ustvarjalnice, igralnice, lokalno tržnico, predstavila so se društva obeh občin in različni športi od footgolfa, kickboksa, lokostrelstva, zorbinga in footsnookerja. Sodelovalo je 54 organizacij, društev, podjetij, 198 prostovoljcev, preko 100 nastopajočih in okrog 1600 udeležencev pohoda. Vsebinsko je bila prireditev zelo bogata in vsak je lahko našel nekaj zase.

Razdelili so tudi nagrade, ki so jih prispevali donatorji.

Naslednje leto še več aktivnosti in presenečenj

»Iskrena hvala vodji prireditve, našemu sodelavcu Mitju Vidoviču in njegovemu ožjemu timu, vsem sodelavcem, ki so na kakršenkoli način prispevali svoj čas, trud, energijo k pripravi prireditve. Vsem za izkazano dobro voljo, spodbudne besede pri organizaciji naše prireditve ob dnevu šole. Iskrena hvala občinama Zavrč in Cirkulane za pomoč pri organizaciji in donatorska sredstva. Hvala vsem donatorjem, vsem društvom v naših občinah ter vsem obiskovalcem, saj smo z njihovo pomočjo preživeli čudovit, pester in lep dan.

Mitja Vidovič, vodja prireditve je z ožjim timom poskrbel za zanimive vsebine in odlično izvedbo dogodka.

Še sonček nas je spremljal, nas grel in nam dajal energije. Naslednje leto pa gremo naprej, novim delovnim zmagam naproti. Še več presenečenj in aktivnosti čaka obiskovalce,« je zaključila Suzana Petek.

Izjemen dogodek, vreden pohvale

Vsi, ki so se udeležili sobotnega 11. Pohoda prijateljstva so v Halozah doživeli veliko lepega

Na športno-zabavnem dogodku v Zavrču je bila tudi poslanka Suzana Lep Šimenko, ki je strnila prve vtise in povedala: »Izjemen dogodek, kar dokazuje tudi izjemna udeležba na sobotnem druženju. Najprej prijateljski pohod po edinstveni haloški pokrajini, nato krajši program ter številne športne aktivnosti. Vse pohvale organizatorjem za vsako leto večjo izvirnost in pestrost aktivnosti.«
TM, foto: arhiv OŠ Cirkulane-Zavrč