Združimo želje, ambicije in sanje v voljo celotne skupnosti

Občina Ormož je včeraj praznovala svoj 5. občinski praznik, ki je dosegel vrhunec s slavnostno sejo in osrednjo proslavo, na kateri so bila podeljena najvišja občinska priznanja.

 

Na svečanem dogodku je župan Danijel Vrbnjak izpostavil številne uspehe občine v preteklem letu, ki ga je opisal kot leto angažiranja, neutrudnosti in stremenja k izboljšanju pogojev v občini.

“V Občini Ormož že opažamo rezultate zadnjih investicij: industrijska cona je razprodana, komunalno opremljene soseske se hitro polnijo. V zadnjem letu smo zaključili nadgradnjo zbirnega centra, rekonstrukcijo čistilne naprave in vodovodnega omrežja, številne energetske sanacije javnih stavb in še več,” je poudaril župan.

Občina se je tudi aktivno lotila reševanja stanovanjske problematike, spodbujala razvoj gospodarstva, turizma in kmetijstva.

Župan Vrbnjak je v svojem nagovoru poudaril pripravo novih projektov, ki bodo občini dali dodatno moč in zagon za prihodnost. “Če združimo želje, ambicije in sanje v voljo celotne skupnosti, bomo ustvarili energijo, ki bo oblikovala prihodnost občine po najboljši meri,” je zaključil z navdušujočim sporočilom.

 

Na osrednji proslavi so bila podeljena najvišja občinska priznanja Občine Ormož. Priznanja so podelili župan Danijel Vrbnjak, podžupan Zlatan Fafulić, direktorica občinske uprave Milena Debeljak in predsednica Komisije za vrednotenje in ocenjevanje zaslužnih občanov (KVIAZ), Valerija Kolenko.

  • BRONASTA PLAKETA OBČINE ORMOŽ je bila podeljena Majdi Vogrinec za njeno nesebično in prizadevno delo kot prostovoljki na humanitarnem področju v Krajevni organizaciji Rdečega križa Vinski Vrh in na območju Krajevne skupnosti Miklavž pri Ormožu.
  • BRONASTO PLAKETO OBČINE ORMOŽ je prejel tudi Pikado klub Pinocchio ob 20. obletnici obstoja in za pomembne tekmovalne dosežke na področju športa.
  • SREBRNA PLAKETA OBČINE ORMOŽ je bila podeljena Krajevni organizaciji Rdečega križa Vinski Vrh ob 70. obletnici obstoja za njeno nesebično in prizadevno delo na humanitarnem področju ter za pomemben prispevek k družbenemu življenju v kraju.
  • ZLATA PLAKETA OBČINE ORMOŽ je bila podeljena Prostovoljnemu gasilskemu društvu Cvetkovci ob 100. obletnici obstoja društva za nesebično in prizadevno delo na področju varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami, za pomemben prispevek k družbenemu življenju v kraju in uspehe na tekmovalnem področju.

Vsem prejemnikom plaket iskrene čestitke!

Za čudovit kulturni program je poskrbela izjemna Anika Horvat, ki je s svojimi pevskimi nastopi navdušila občinstvo. Skupaj z učenci Osnovne šole Ormož je ustvarila nepozaben glasbeni nastop. Posebna zahvala gre tudi Pihalnemu orkestru in Trobilnemu kvartetu Glasbene šole Ormož, ki so s svojo glasbo popestrili praznovanje.

Naj bo ta praznik navdih za nadaljnje uspehe in skupno rast občine Ormož!

MR