Zbor članov Društva prijateljev Ptuja v Ljubljani

Vsakoletno druženje Ptujčanov v Ljubljani se je začelo že nekaj desetletij prej, formalno pa so organizatorji druženj in dobrodelnih akcij ustanovili društvo pred 20 leti.
28. 3. 2023 je v prostorih M hotela v Ljubljani pod vodstvom predsednika dr. Borisa Žnidariča potekal redni letni zbor članov, na katerem so podelili zlati plaketi, in sicer prof. dr. Rajku Šugmanu, ustanovnemu članu in prvemu predsedniku društva, za izjemne zasluge pri ustanovitvi društva, ter uresničevanje poslanstva društva z navezovanjem stikov z  Mestno občino Ptuj, in Milanu Kneževiču, za dolgoletno vodenje društva in posebne zasluge pri
povezovanju članov in prijateljev društva ter poglabljanju  stikov z Mestno občino Ptuj in drugimi institucijami. Ob tej priložnosti so mu izročili tudi
listino o imenovanju za častnega predsednika društva.
V imenu županje MO Ptuj je zbrane pozdravila mestna svetnica, mag. Sonja Purgaj.
Med gosti je bil tudi častni predsednik pobratenega Društva Belokranjcev v Ljubljani Tone Grahek s soprogo.
Že po tradiciji zbor popestri kulturni program z vidnimi ptujskimi ustvarjalci. Tokrat je bil gost filozof in kolumnist ter kantavtor Primož Vidovič, pogovor z njim pa je vodila Branka Bezeljak.
V nadaljevanju so člani sprejeli poročila in potrdili program za leto 2023 ter sklenili, da bo društveno martinovanje letos potekalo na Ptuju.
Društvo vabi vse Ptujčane (z območja nekdanje velike občine), ki delajo in živijo v Ljubljani, da se pridružijo.
Vir: ptuj.si
MR