Zavrčanka Veronika Domjan srebrna na evropskem pokalu v metih na Portugalskem

Enaindvajsetletna slovenska atletinja Veronika Domjan je na 17. zimskem evropskem pokalu v metih v Leirri na Portugalskem osvojila srebrno medaljo v metu diska v kategoriji mlajših članic (v kategoriji U23) z daljavo 54,48 metra.

Odlična mlada atletinja iz Zavrča je zaostala le za 18-letno Hrvatico Marijo Tolj, ki je bila skoraj dva metra daljša (56,31).
Slovenska reprezentantka, članica Atletske zveze Slovenije in Atletskega kluba Ptuj je bila na koncu zadovoljna s kolajno, ob tem pa je za STA dejala, da tehnično ni bila najboljša, ni imela pravega občutka in tehnike. Na evropskem prvenstvu v Berlinu želi preseči osebni in državni rekord, njen glavni cilj pa bodo – poleg evropskega prvenstva – še sredozemske igre.

Domjanova je bila letos januarja ob padalcu Petru Balti proglašena za športnico MO Ptuj. Foto: David Breznik

Nove medalje Veronike Domjan na velikih tekmovanjih se veselijo tudi v njeni domači občini Zavrč, kjer so ji letos januarja posebej čestitali tudi ob novem nazivu Športnica Mestne občine Ptuj za leto 2017. Veroniki Domjan za nov dosežek iskreno čestitamo tudi iz našega uredništva!
TM, foto: Atletska zveza Slovenije