Zasedba New York Voices znova na Ptuju

ptuj. vox arsana, new_york_voices

V ponedeljek na sprejemu v mestni hiši

Župan Mestne občine Ptuj Miran Senčar bo v mestni hiši sprejel člane zasedbe New York Voices, dvakratne grammyjeve nagrajence, in se jim zahvalil za izjemno promocijo mesta Ptuj. Sprejem bo danes ob 9. uri v kabinetu župana.

O New York Voices
Vokalna skupina New York Voices uspešno ustvarja že 29 let. Najpomembnejša vokalna jazz skupina današnje generacije, nagrajena z dvema grammyjema, oblikuje svojo glasbeno zgodbo v visoko umetnost. Znani so po svojih tesno povezanih vokalih, navdušujočih dvogovorih in neprimerljivi vokalni zlitosti. Čeprav globoko zakoreninjeni v jazzu se lahkotno prelevijo v kateri koli glasbeni stil in pri tem mešajo tradicionalno senzibilnost s pridihom nepričakovanega. Predstavljajo prvi klic velikim aranžerjem in dirigentom, kot so Don Sebesky, Michael Abene, Keith Lockhart in Rob Fisher, ki vedo in občudujejo kompleksnost njihovega dela ter si želijo nekaj nenavadnega. Člani zasedbe so: Kim Nazarian, Lauren Kinhan, Darmon Meader in Peter Eldrige.

Glasbeno sodelovanje z Vox Arsano

Prvič so na Ptuju nastopili leta 2014 v okviru poletnega glasbenega Festivala Arsana in v razprodanem minoritskem samostanu navdušili tako domače kot tuje občinstvo. Na Ptuj so prišli na povabilo vokalne skupine Vox Arsana, ki se je leta 2013 udeležila njihovega mednarodnega poletnega jazz kampa v ZDA. V novembru 2014 je Vox Arsana nastopila skupaj z New York Voices in RTV Big Bandom ter dirigentom Lojzetom Kranjčanom na koncertu v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma. Glasbeno sodelovanje sta vokalni skupini okronali še na zgoščenki Turn it up, ki jo je Vox Arsana izdala v novembru 2015. Naslednje leto so New York Voices ob organizaciji Društva Arsana na Ptuju uspešno izvedli prvi mednarodni vokalni jazz kamp v Evropi ter odprli Festival Arsana s prvim World Vocal Harmony koncertom. Vokalnega kampa se je udeležilo 40 pevcev z vsega sveta, ti se letos poleti znova vračajo na Ptuj.

V ponedeljek začetek vokalnega jazz kampa

Letošnji vokalni evropski jazz kamp na Ptuju, ki ga vodijo člani zasedbe New York Voices, se bo začel v ponedeljek, 10. julija in zaključil v soboto, 15. julija z velikim World Vocal Harmony koncertom, kjer bodo na odru udeleženci kampa skupaj z New York Voices ter domačo zasedbo Vox Arsana in gostjo Nino Strnad pričarali nepozabno vokalno poslastico.

Vir: Festival Arsana