Začenja se 25. Ptujski športni vikend

V čast 1950. obletnici omembe Ptuja bo ta konec tedna na Ptuju v sklopu prireditev Ptujski športni vikend prvi tek poimenovan Vivat Poetovio, prvič pa je zraven tudi Center interesnih dejavnosti Ptuj s 16. Sejmom prostega časa in Jaz tebi – ti meni.

Zavod za šport Ptuj je v sodelovanju z Mestno občino Ptuj, Športno zvezo Mestne občine Ptuj, Fundacijo za šport Republike Slovenije, klubi in društvi pripravil Ptujski športni vikend. Od danes do nedelje, 8. septembra se bo zvrstilo veliko športno-rekreacijskih dogodkov za vse vse generacije.

Predstavilo se bo 30 najrazličnejših klubov z več kot 40 športnimi aktivnostmi. Vrhunec dogajanja pa bo to soboto, 7. septembra na Mestnem stadionu Ptuj in v njegovi okolici.

Pred Ptujskim športnim vikendom okrogla miza o ptujskem športu

V sejni sobi športne dvorane Mladika je bila minuli torek že novinarska konferenca, na kateri so predstavili program in aktivnosti 25. Ptujskega športnega vikenda. Novinarski konferenci je sledila še okrogla miza o ptujskem športu. Predstavniki Mestne občine Ptuj z županjo Nuško Gajšek, vodilni predstavniki ptujskega športa – z mag. Stanislavom Glažarjem, predsednikom sveta zavoda za šport Ptuj in Sandijem Merteljem, direktorjem Zavoda za šport Ptuj – predstavniki klubov ter društev so razpravljali o sofinanciranju klubov in društev ter investicijah v ptujskem športu. Pojasnili so, da je v letošnjem letu je v ospredju investicija sanacija igrišča z umetno travo, vredna okrog 250.000 evrov.

Ptujski športni vikend bo postregel z nekaj novostmi in danes še FootGolf turnir

V sklopu letošnjih dogodkov 25. Ptujskega športnega vikenda prvič sodeluje Center interesnih dejavnosti (CID) Ptuj s 16. Sejmom prostega časa. V sobotnem delu dogajanja bo tudi prvi tek Vivat Poetovio na trasi Mestni stadion Ptuj – Mestni park – Žnidaričevo nabrežje in nazaj. Planinsko društvo Ptuj nam bo predstavilo 𝗭𝗜𝗣𝗟𝗜𝗡𝗘, 𝗡𝗘𝗥𝗙 delavnico pa nam bo predstavila Brezmejna Dimenzija.

Športna zveza MO Ptuj bo predstavila 𝗱𝗿𝘂𝘇̌𝗮𝗯𝗻𝗲 𝗶𝗴𝗿𝗲 𝗻𝗮𝘀̌𝗶𝗵 𝗯𝗮𝗯𝗶𝗰 𝗶𝗻 𝗱𝗲𝗱𝗸𝗼𝘃, družinsko zabavo pričakujte z 𝗜𝗴𝗿𝗮𝗺𝗶 𝗯𝗿𝗲𝘇 𝗺𝗲𝗷𝗮, kjer bodo družine s štirimi otroci in več tekmovale za laskav naziv, nikakor ne pozabite na 𝗣𝗹𝗲𝘀 𝗽𝗼𝗱 𝘇𝘃𝗲𝘇𝗱𝗮𝗺𝗶 in še mnogo več, med drugim napovedujejo organizatorji.

Foto: Zavod za šport Ptuj