ZABAVEN IN KULTURNI VIKEND V PTUJU

Vse ljubitelje umetnosti, kulture in zabave čaka vikend poln dogodkov v najstarejšem mestu Slovenije, Ptuju. Mesto bo za nekaj dni postalo pravo kulturno in turistično središče z različnimi dogodki, ki bodo zadovoljili vsak okus.

 

Petek bo postregel z zanimivimi dogodki, med katerimi izstopa otvoritev razstave “Biotična raznovrstnost” v CID Ptuj ter potovanje skozi čas z vodenim sprehodom po Mestnem vrhu. Ljubitelji filma se bodo lahko zabavali ob ogledu “Brata Super Mario” in “Megalodon 2: Predator iz globin” v Mestnem kinu Ptuj.

Sobota obeta nepozabno urbano doživetje s projektom “Sobota je! #pridivmesto” na Mestnem trgu in “UP Urbana Panorama Fest”. Ne smemo pozabiti na vinske degustacije v temi v rovu pod Ptujskim gradom ter vožnjo s turistično ladjico Čigra po reki Dravi.

Nedelja pa bo prava mešanica kulture in rekreacije. Ljubitelji zgodovine se bodo lahko podali na voden sprehod po Mestnem vrhu, medtem ko bodo ljubitelji vina uživali v degustacijah v grajski vinski kleti.

Celoten vikend bo zaznamoval tudi Umetniški festival Art Stays, ki bo s svojimi razstavami navduševal vse do 10. septembra.

Ne glede na to, ali ste zgodovinski entuziast, ljubitelj vin ali pa preprosto iščete zabavno aktivnost za družino, Ptuj ta vikend ponuja nekaj za vsakogar. Ne zamudite priložnosti za nepozaben vikend v srcu slovenske zgodovine in kulture!

Za dodatne informacije in rezervacije obiščite uradne spletne strani organizatorjev ali pa se oglasite v Turistično informacijskem centru Ptuj.

Vir: www.ptuj.si