Za vikend bomo pod streho

V teh dneh se Slovenija sooča z izzivi muhastega vremena, ki žal negativno vpliva na številne prireditve na prostem po državi. Organizatorji dogodkov so bili primorani sprejeti težke odločitve in prestaviti ali celo odpovedati nekaj že načrtovanih dogodkov, zaradi česar so obiskovalci in udeleženci razočarani, a upajo, da bo naslednji teden ponudil lepše vreme in več priložnosti za druženje na prostem.

V petek in soboto je bila vremenska napoved za večino krajev po Sloveniji zelo podobna preteklim dnevom – oblačno, deževno in nestabilno. Zaradi nenehnih padavin so se organizatorji petkovega dogodka, priljubljene Odprte kuhne v Ptuju, primorani odločiti za odpoved. Ta odločitev je razočarala številne ljubitelje kulinarike, ki so se veselili raznolike ponudbe jedi iz različnih kuhinj, ki jih ponujajo gostinci na Odprti kuhni.

Organizatorji so bili prisiljeni prestaviti dogodek za en teden. S tem so želeli zagotoviti, da bodo udeleženci lahko uživali v dogodku na prostem v bolj ugodnih vremenskih razmerah. Nova napoved kaže na boljše vreme za naslednjo soboto, 29. julija 2023, zato upajo, da bo dogodek takrat potekal nemoteno.

Situacija pa ni vplivala samo na Odprto kuhno. Številni drugi dogodki, načrtovani na prostem, so se morali soočiti z istimi vremenskimi izzivi. Športne prireditve, koncerti, kulturni festivali in druge javne prireditve so tudi v nevarnosti, da jih preprečijo padavine. Organizatorji se tako morajo hitro odzivati in poiskati alternative za prestavitve ali iskati možnosti za organizacijo v notranjih prostorih.

Obiskovalci in udeleženci teh prireditev so razočarani, saj so že nestrpno pričakovali druženje in zabavo na prostem. Kljub temu pa še naprej upajo, da se bodo organizatorji potrudili najti najboljše rešitve in da bo naslednji teden prinesel boljše vreme. Verjamejo, da bodo prireditve na prostem kmalu spet zaživele in da bodo lahko uživali v vseh čarih, ki jih prinašajo takšni dogodki.

Vsi, ki so načrtovali obisk prireditev na prostem v tem obdobju, so pozvani, da spremljajo uradne kanale organizatorjev za najnovejše informacije o prestavitvah ali odpovedih. Skupaj si želimo, da bi naslednji teden prinesel sončnejše in bolj prijazno vreme, ki bo omogočilo, da se družimo in zabavamo na prostem brez skrbi.

MR