Vzorno vodenje občine Ormož pod županom Vrbnjakom: Turizem kot ključ do razvoja

Ormož, občina v Prekmurju med Muro in Dravo, se pod vodstvom župana Danijela Vrbnjaka, ki prihaja iz vrst SDS, razvija v pravi turistični biser Slovenije. Vrbnjak, ki je že večkrat izpostavljen kot vzor uspešnega vodenja občine, poudarja pomembnost povezovanja gospodarstva in turizma.

 

“Poleg gospodarstva želimo staviti na turizem, ki nam res veliko ponuja. Imamo izjemno lepo naravno krajino, kar nam omogoča velik preboj na področju turizma. Tukaj vlagamo res veliko sredstev in pozornosti. Uvajamo kolektivne blagovne znamke in spodbujamo ponudnike, da dvignejo kvaliteto in ponudbo,” je dejal Vrbnjak, kot poroča spletni portal Net-TV.si.

Občina Ormož se ponaša s tremi glavnimi dobrinami: vinom, neokrnjeno pokrajino in prijaznimi ljudmi. Te dobrine se združujejo v bogato vinsko kulturo, kulinariko in običaje, ki privabljajo številne obiskovalce. Strategija razvoja turizma, oblikovana že leta 2018, je prinesla številne uspehe in nagrade.

“V vrstili smo se med sto najboljših svetovnih destinacij z trajnostno zgodbo, pridobili pa smo tudi zeleni ključ oziroma vodilni standard odličnosti na področju okoljske odgovornosti in trajnostnega turizma za hotel Ormož in ormoški grad,” je dodal Vrbnjak, je navedeno na spletni strani Net-TV.si.

Načrti za nadaljnji razvoj turizma

Občina Ormož vneto sledi strategiji razvoja turizma in načrtuje še več projektov za privabljanje gostov.

“Tudi na področju turizma imamo veliko načrtov, želimo privabiti še več gostov v našo destinacijo Jeruzalem Slovenija. Rekreacijska dejavnost je eden glavnih faktorjev za razvoj turizma. Ruzelmsko-Ormoške gorice so s svojim razgibanim reliefom primerne za kolesarjenje in pohodništvo,” je pojasnil župan, kot izpostavlja portal Net-TV.si.

V Ormožu so izvedli številne projekte, med katerimi so tudi kolesarske poti, za katere so pridobili potrebna dovoljenja in soglasja. “Imamo veliko kolesarjev, ki prihajajo uživati v naši naravi. Turizem in šport sta med seboj povezani in se dopolnjujeta. Želimo razvijati tudi športni turizem, kjer je poudarek na sprostitvi in rekreaciji ter raznih pripravah profesionalnih ekip,” je dejal Vrbnjak, v skladu z informacijami Net-TV.si.

Ormož načrtuje tudi izboljšanje infrastrukture za avtodome, saj je vedno več gostov, ki potujejo z avtodomi.

“Tukaj vidimo velik potencial za razvoj športnega turizma. Naša želja je zgraditi blagovno znamko razpršenih hotelov Jeruzalem-Slovenija,” je dodal.

Potreba po izboljšanju namestitvenih kapacitet

Kljub uspehom na področju turizma Ormož še vedno potrebuje večje število namestitvenih kapacitet.

“V zadnjih letih se je število postelj povečalo, prav tako ponudba, vendar želimo še več. Potrebujemo štirizvezdične hotele, da bi lahko privabili številčnejše ekipe, ki bi lahko bivale na eni lokaciji,” je poudaril Vrbnjak.

“Ekipe so navdušene nad našimi pogoji za trening in organizacijo športnih dogodkov, vendar potrebujemo večje število postelj in štirizvezdične hotele,” je še dodal župan, v skladu s poročanjem portala Net-TV.si.

S svojo vizijo in sistematičnim pristopom k razvoju turizma je Danijel Vrbnjak postavil Ormož na zemljevid pomembnih turističnih destinacij v Sloveniji, pri čemer je njegova občina vzor vsem županom v Sloveniji, poudarja portal Net-TV.si.

MR