Vse več nepremičnin za mlade v Ormožu

Na spletnem portalu Net-tv.si so zapisali, da se Občina Ormož že dolgo časa soočala s stisko na področju odseljevanja mladih. Slednji niso imeli niti priložnosti, da bi si lahko zagotovili nepremičnino, pa četudi so za to imeli denar. Občina je mladim in mladim družinam po nižji ceni ponudila nepozidane stavbne parcele pri Vinski kleti, ki so jih v celoti tudi prodali, pravijo na net-tv.si.

 

V naslednjih štirih letih želijo zagotoviti še več stanovanj, med njimi tudi oskrbovana.

V Ormožu je zaživela poslovan cona zaradi novega proizvodnega obrata podjetja Cartago in bodo primorani poskrbeti za ljudi, ki se bodo v občino priselili.

Pred dobrim letom dni je župan Danijel Vrbnjak s takratnim ministrom za notranje zadeve Alešem Hojsom podpisal pismo o nameri za brezplačen prenos stavbe stare policije v samem centru Ormoža. Vrbnjak je ob podpisu pogodbe napovedoval, da so na to dolgo čakali ter da želijo v njej urediti nova stanovanja za mlade za reševanja prvega stanovanjskega problema. A objekt je pod vlado Roberta Goloba  pristal v zasebnih rokah.

“Pogodba z MNZ je bila skorajda že podpisana, kar se je razvilo drugače. Za nas je ta zgodba zaključena in poiskali smo nove rešitve za izgradnjo dodatnih stanovanj,”je za Net-tv povedal župan Danijel Vrbnjak.

Da bi preprečili nadaljnjo odseljevanje mladih so nameravali v prostorih nekdanje policijske postaje vzpostaviti nova stanovanja za mlade za potrebe reševanje prvega stanovanjskega problema, dokler ne ustvarijo svoje stanovanjske zgodbe, so še zapisali na net-tv.si.

Država bo začela graditi stanovanja komaj po letu 2026, Ormož to rešitev načrtuje že prej!

Za ta mandat smo si zadali, da izgradimo med 80 in 100 novih stanovanj, nekaj bo tudi oskrbovanih stanovanj,” je povedal župan Danijel Vrbnjak.

V občinskem stanovanjskem fondu je vsega skupaj 181 stanovanj – od tega je 15 bivalnih enot za začasno rešitev stanovanjskega problema. Po oceni ormoške občine sicer primanjkuje kakih 10 do 12 neprofitnih stanovanj.

“Kmalu bo za mlade veliko možnosti, saj se bo gradilo približno 5 objektov po 15 stanovanj, po potrebi bomo pa še jih več dodali. Tako bo za mlade poskrbljeno pri reševanju stanovanjske problematike,” je zaključil Vrbnjak.

Vir: net-tv.si

MR