Vlada Republike Slovenije je na včerajšnji dopisni seji določila izjemo v Odloku o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom. In sicer so se v izjemno hitrem času odzvali na opozorila vrtnarij, cvetličarn in drevesnic na to, da sami ne smejo prodajati cvetja in rastlin – kljub temu, da jim bo to prineslo veliko gospodarsko škodo, saj bodo rastline propadle.

Vrtnarije, drevesnice in cvetličarne so sedaj lahko odprte in organizirajo prodajo v skladu z drugimi omejitvami v času epidemije. Nujna je dosledna uporaba tako zaščitne opreme (maske, rokavice…) in upoštevanje ohranjanja varne razdalje do drugih oseb.

Upoštevati je potrebno tudi odlok, ki določa, da le če te storitve niso zagotovljene v občini prebivališča, je dostop dovoljen v drugo občino, vendar le do najbližje dostopne storitve po javni cesti ali javni poti.

Dovolijo se tudi gradbena dela v/na nenaseljenih gradbiščih, hišah oziroma stanovanjih, pri izvajanju katerih je zagotovljeno, da ni stika s potrošniki.

Želite biti redno obveščeni o novostih v vaši občini? Všečkajte FB stran:

 

MR