Vrtec Cirkovce izvaja eko projekt z osredotočenjem na zdravo in odgovorno prehranjevanje

V Vrtcu Cirkovce so se odločili za inovativen pristop k učenju o zdravi in odgovorni prehrani preko celega leta. Z različnimi aktivnostmi, prilagojenimi za vsako starostno skupino, so otroci skupaj z vzgojiteljicami raziskovali svet ekološke prehrane.

 

V novembru, med tednom zdrave prehrane, so v skupini Lunice otroci pripravljali sadne smoothieje iz bio sadja. Pri tem so spoznavali različne vrste sadja in uživali v opazovanju procesa mešanja v mešalniku. V skupini Zvezdice so se otroci lotili priprave čaja iz domačih zelišč in kamilic, pri čemer so aktivno sodelovali od izbire zelišč do kuhanja.

Starejši otroci v skupini Mavrice so se preizkusili v peki kruha iz pirine bio moke. Skozi celoten proces peke so se naučili o sestavinah in tehnikah peke, pri čemer so vsi aktivno sodelovali. V skupini Kometi pa so otroci pripravljali rolado iz bio bučnih semen, kjer so se učili o tehtanju sestavin, pripravi testa in higieni v peki.

Ta projekt ne le spodbuja zdravo prehranjevanje, temveč tudi krepi praktične veščine in zavedanje o pomembnosti ekoloških živil. Otroci so k projektu pristopili z velikim zanimanjem in navdušenjem, kar kaže na uspešnost programa.