migranti, begunci
Foto: pixabay.com Fotografija je simbolična.

 

V zadnjih dneh smo bili seznanjenimi s številnimi nezakonitimi prehodi oz. poskusi prehoda meje na področju Spodnjega Podravja.

V soboto zjutraj, okrog tretje ure so policisti policijske postaje Podlehnik ustavili voznika kombiniranega vozila, ki je prevažal kar 34 oseb, ki so nedovoljeno prestopile schengensko mejo z Republiko Hrvaško. Gre za državljane Afganistana, Pakistana in Bangladeša. Voznik je iz vozila sicer pobegnil, vendar so ga policisti kmalu za tem pridržali. Gre za 39 letnega ruskega državljana.

V soboto popoldan so pridržali še tri državljane Pakistana, za katere se je izkazalo, da so bili prvotno del skupine, ki je bila pridržana v jutranjih urah. Trije državljani Pakistana so v gozdu zaspali, med tem ko je preostala skupina nadaljevala pot brez njih.

Včeraj, v nedeljo pozno zvečer, pa so policisti na področju policijske postaje Ormož, konkretno v bližini Središča ob Dravi, preprečili nelegalen prehod meje. Policisti so na hrvaškem ozemlji opazili tri osebe z očitnim namenom nelegalno prestopiti schengensko mejo. O tem so obvestili hrvaške kolege, ki so tujce na svojem ozemlju pridržali.

 

MT