Vodstvo Nogometne zveze Slovenije včeraj v občini Hajdina

Včeraj se je v občini Hajdina mudilo vodstvo Nogometne zveze Slovenije (NZS). V hotelu Roškar v Hajdošah je bila namreč 22. seja izvršnega odbora NZS.

Matija Brodnjak, FootGolf Ptuj, se je zahvalil predsedniku in podpredsedniku NZS za obisk na Igrišču za golf Ptuj. Foto: TM

Člani izvršilnega odbora Nogometne zveze Slovenije so na včerajšnji seji na Ptujskem obravnavali kar 13 točk dnevnega reda, med katerimi so pozornost posvetili tudi sestavam članskih in mladinskih lig v tekmovalnem letu 2018/2019.

»Že pred časom smo se dogovorili, da posamezne seje izvršnega odbora NZS organiziramo na različnih koncih Slovenije, pri različnih Medobčinskih nogometnih zvezah. Tokrat smo izbrali Ptuj in sejo je organiziral predsednik MNZ Ptuj mag. Stanislav Glažar,« je pojasnil predsednik NZS Radenko Mijatović.

Sejo so izvedli v Hajdošah, v hotelu Roškar, nato pa so se po opravljenih dolžnostih odpravili proti Igrišču za golf Ptuj, kjer so jih pričakali člani Footgolf kluba Ptuj, na čelu z Matijo Brodnjakom, ki je gostom na kratko predstavil footgolf.

Vodstvo NZS z demonstratorji footgolfa na Ptuju. Foto: Branko Veselič

Footgolf preizkusila tudi predsednik NZS Mijatović in podpredsednik NZS Glažar

»Obisk vodstva NZS je pomemben tudi za ptujski in slovenski footgolf. Predsednik NZS Radenko Mijatović in podpredsednik NZS mag. Stanislav Glažar, sicer tudi župan občine Hajdina, sta tudi preizkusila igro na nekaj luknjah (malo smo jima pogledali čez prste zaradi obleke in lakastih čevljev). Prijetno popoldne smo člani našega kluba preživeli tudi v družbi našega častnega člana, Dejana Zavca, ki je bil v vlogi footgolf demonstratorja. Hvala vsem članom, ki ste nam pomagali pri realizaciji prikaza igre ter čestitke MNZ Ptuj, ki v letošnjem letu praznuje 40. obletnico delovanja,« je po prijetenm dogodku dejal Matija Brodnjak.

Footgolf je (tokrat izjemoma v nobel oblačilih) preizkusil tudi podpredsednik NZS, hajdinski župan S. Glažar; foto: TM
Prikaz footgolfa za vodstvo NZS; foto: TM

»Izkušnje je res prijetna,« je dejal Radenko Mijatović

Predsednik in podpredsednik NZS, Radenko Mijatovič in mag. Stanislav Glažar, sta se tudi preizkusila na nekaj luknjah in požela kar nekaj zasluženih aplavzov. »Navdušen sem nad to čudovito naravo, kot tudi nad samim footgolfom. Gre za prekrasno igro, izkušnja je res prijetna,« je od navdušenja sijal Radenko Mijatović.

V vlogi demonstratorja footgolfa se jim je pridružil častni član kluba Dejan Zavec; foto: Branko Veselič
Jože Mohorič, novinar Štajerskega tednika, v pogovoru s predsednikom NZS Radenkom Mijatovićem. Foto: TM

Pester dan v občini Hajdina so nogometni odločevalci zaključili na igrišču z umetno travo pri OŠ Hajdina, kjer so se zvečer pomerili z ekipo MNZ Ptuj.
JM, Štajerski tednik, TM; foto: Branko Veselič, TM