Vikend v znamenju kulture in športa

Ta vikend bo Ptuj prežet s kulturnimi in športnimi dogodki, ki bodo pritegnili različne generacije in okuse. V petek se začne z odprtjem razstave “Prostor etike/Space of Ethics” v Galeriji Magistrat ob 10. uri. Ljubitelji športa se bodo lahko udeležili prvih korakov v jadranju in veslanju na Ptujskem jezeru od 8. do 16. ure. Hkrati bodo potekale poletne pravljične urice v Knjižnici Ivana Potrča, različne delavnice in degustacije vin po mestu. Zvečer pa se bo v Mestnem kinu Ptuj odvrtelo več filmov, med njimi “Starodavna mišologija” in “Podli fantje: Vse ali nič”.

 

Sobota prinaša bogat program z osrednjim dogodkom festivala Art Stays, ki se bo odvijal na dvorišču Dominikanskega samostana z okroglo mizo ob 10. uri. Na Slovenskem trgu bo dopoldan ustvarjalna delavnica za otroke, TIC Ptuj pa bo ponujal vodenje po najstarejšem mestu. Vodene oglede in delavnice bodo spremljale tudi športne aktivnosti na reki Dravi. V popoldanskem času se bodo obiskovalci lahko podali na plovbo po Ptujskem jezeru z ladjico Čigra, večer pa bo zaznamovala otvoritvena zabava Art Stays z Ratkom Divjakom Trio na dvorišču Ptujskega gradu.

V nedeljo se program nadaljuje z vodenimi ogledi in razstavami festivala Art Stays, ki bodo popestrile kulturni utrip mesta. Med 14.30 in 17.30 bodo ponovno na voljo plovbe po Ptujskem jezeru. Ljubitelji golfa bodo lahko preizkusili svoje veščine v footgolfu na Golf igrišču Ptuj. Popoldan se bodo v Kreativnem centru Breg odvijali pogovori z umetniki, večerni program pa bo sklenjen z zaključnim druženjem v Galeriji FO.VI, kjer bodo obiskovalci lahko uživali v prijetnem vzdušju ob umetniških razstavah.

Celoten spored Mestnega kina Ptuj in ostale aktualne razstave najdete na spletni strani visitptuj.eu.

MR