VIKEND V PRIČAKOVANJU: PESTRA DOGODIVŠČINA V PREDVIDU

Ta vikend, Ptuj, najstarejše slovensko mesto, obljublja bogato paleto dogodkov za domačine in obiskovalce. Tatjana M. iz Kabineta županje je delila podrobnosti prireditev.

 

V petek, ljubitelji vina se lahko razvajajo z degustacijami v Vinoteki Kobal in v vinski kleti Osterberger v Hotelu Mitra. Tisti, ki iščejo kulturno izkušnjo, se lahko udeležijo vodenega sprehoda po Mestnem Vrhu pri Hiški Herbeinstein ali se odločijo za film v Mestnem kinu Ptuj, kjer bodo prikazovali filme kot so “Preprosto Super”, “Barbie”, “Gran Turismo”, “Saint Omer” in “Anatomija Padca”.

Sobotna doživetja vključujejo kuharsko izkušnjo na Mestni tržnici, vodenje po mestu s turističnim vodnikom, srednjeveški sprehod skozi staro mestno jedro in 21. ptujske grajske igre na Ptujskem gradu. Ptujski grad bo tudi gostil 20. grajski vinski praznik. Za tiste, ki iščejo več pustolovščin, je na voljo 44. ptujski padalski pokal na Letališču Moškanjci in vožnja s turistično ladjico Čigra po reki Dravi.

Nedelja ponuja še več degustacij, tokrat v Vinogradniškem muzeju in grajski vinski kleti na Ptujskem gradu. Obiskovalci se lahko ponovno odločijo za vožnjo s turistično ladjico Čigra ali pa za ogled filmov v Mestnem kinu Ptuj.

Do 16. septembra lahko obiskovalci izkusijo Poletna doživetja, ki vključujejo vodene oglede, degustacije in aktivnosti. Umetniški festival Art Stays se bo nadaljeval z razstavami v različnih mestnih galerijah do 2. septembra in 10. septembra.

Za tiste, ki iščejo podrobnosti o filmih, je spored Mestnega kina Ptuj dostopen na njihovi spletni strani. Aktualne razstave in ostalo ponudbo pa najdete na spletni strani visitptuj.eu.

S tako bogato paleto dogodkov v pričakovanju je Ptuj pravo mesto za raziskovanje in doživetje ta vikend.

MR