VIKEND PONUDBA V PTUJU: OD KONCERTOV, KULTURE DO KULINARIKE IN VINA

Ptuj, najstarejše mesto v Sloveniji, ta vikend postreže z bogatim programom, ki obsega vse od kulture, glasbe, kulinarike do vinske degustacije. Festival Arsana, umetniški festival Art Stays in številne druge prireditve vabijo obiskovalce, da se pridružijo dogodivščinam.

 

👉PETEK, 21. 7. 2023

Počitniške dejavnosti za družine v Pokrajinskem muzeju Ptuj-Ormož obsegajo samostojne oglede muzejskih zbirk z muzejskim kartončkom. Sledi ob 9. uri pogovor ‘Kako naprej – ob kavi in čaju’ v Špajzi modrosti. Za najmlajše je ob 10. uri v knjižnici Ivana Potrča Ptuj pripravljena pravljična sobica Branke Jurca.

V popoldanskem času je na voljo voden ogled Ptujske kleti z degustacijo vin. Ljubitelji vina se lahko od 15. do 20. ure pridružijo degustacijam v Vinoteki Kobal, ob 18. uri pa sledi degustacija vrhunskih vin v Vinski kleti Osterberger.

Za ljubitelje glasbe in kulture je na voljo Akustični petek v Kavarni Evropa Ptuj, koncert poletne vokalne šole na Mestnem trgu Ptuj in koncert Estudiantina Ensemble v Minoritskem samostanu. Dan zaključujejo z nočnim kino pod zvezdami in plesno večerjo salse.

👉SOBOTA, 22. 7. 2023

Sobota ponuja možnost vodenega ogleda najstarejšega mesta s turističnim vodnikom, vožnjo s turistično ladjico Čigra po reki Dravi, vinsko degustacijo v temi v rovu pod Ptujskim gradom, in v večernem času koncert Vlada Kreslina, Mali Bogovi & Teo Collori in Momento Cigano na Mestni tržnici.

👉NEDELJA, 23. 7. 2023

Nedelja prinaša kino vrtiček Lil, Lil, Krokodil za najmlajše, ustvarjalno delavnico Glasbena joga, vožnjo s turistično ladjico Čigra in slavnostno otvoritev festivala Arsana s koncertom Josipe Lisac. Večer zaključuje kino pod zvezdami s filmom Po soncu.

Za ljubitelje umetnosti je do 10. septembra na ogled tudi Umetniški festival Art Stays.

Za več informacij obiščite spletno stran Mestnega kina Ptuj ali Prva stran – visitptuj.eu.

Vir: ptuj.si

MR